Yritysuutiset

PKC antoi tulosvaroituksen – syynä Brasilian yksikön tappiot

Kuorma-autojen johdinsarjoja ja elektroniikkaa valmistava PKC Group alensi kuluvan vuoden kannattavuusnäkymiään. Analyysitalo Inderes ei kuitenkaan pidä tulosvaroitusta kovin vakavana.

PKC Group kertoi pörssitiedotteessaan vuoden 2013 liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton jäävän viime vuotta alhaisemmaksi. Vuonna 2012 PKC:n liikevaihto oli 928 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto ennen kertaluontoisia eriä oli vajaat 52 miljoonaa euroa.

Aiemminkin yhtiö oli arvioinut vuoden 2013 liikevaihdon jäävän viime vuotta alhaisemmaksi mutta vertailukelpoisen liikevoiton ennen kertaluonteisia eriä yhtiö oli arvioinut pysyvän viime vuoden tasolla.

Syynä kannattavuusnäkymien heikkenemiseen on PKC:n Brasilian yksikön odotettua heikompi tuloskunto. Liiketappiota kasvattavat uuteen työehtosopimukseen liittyvät merkittävät maksut, joita Curitiban autoteollisuusyrityksiltä on vaadittu ja jotka heikentävät PKC:n liikevoittoa toisella vuosipuoliskolla, yhtiö perustelee tiedotteessaan.

Analyysitalo Inderes ei pidä tulosvaroitusta merkkinä vakavammista ongelmista tulevaisuuden näkymissä. ”Korostamme vielä sijoittajille, että varoituksen taustalla ei ole markkinatilanteen heikentyminen, vaan kyseessä on yhdellä tehtaalla oleva kustannusongelma”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Ilmoituksen jälkeen PKC:n osakekurssi laski kuitenkin yli 6 prosenttia. Osakkeen markkina-arvo on ollut pitkään nousussa. Viidessä vuodessa on kurssinousua tullut yli 130 prosenttia. Puolen vuoden aikanakin kurssi on noussut 34 prosenttia.

Yhtiön viime vuoden osakekohtainen tulos oli 1,49 euroa osakkeelta. Konsensusennusteiden mukainen arvio kuluvan vuoden osakekohtaiselle tulokselle on 1,6 euroa osakkeelta. Tulosennusteita tullaan todennäköisesti siis laskemaan nyt julkaistun tulosvaroituksen vuoksi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös