Asunnot ja kiinteistöt

Handelsbanken: Sponda edelleen osto-osake

Lähde: Sponda Oyj

Lähde: Sponda Oyj

Kiinteistöyhtiö Sponda pystyi nostamaan vuokrausastettaan kotimarkkinoiden haastavasta tilanteesta huolimatta. Handelsbanken toistaa yhtiön osakkeelle antamansa “Osta”-suosituksen.

Huolimatta Suomen kotimarkkinoiden vaikeasta tilanteesta, Sponda onnistui pitämään toisella vuosineljänneksellä vuokrausasteen ensimmäisen vuosineljänneksen tasolla. Koko kiinteistökannan vuokrausaste oli 88,3 prosenttia, kun se ensimmäisellä kvartaalilla oli ollut 88,2 prosenttia.

“Spondan toisen neljänneksen tulos oli tasaisen vahva. Konsernin taloudellinen vuokrausaste on jälleen noussut. Tämä on hyvä saavutus markkinatilanteessa,jossa talous taantuu ja vuokrakysyntä on heikkoa”, kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja Kari Inkinen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Yhtiölle tärkeille pääkaupunkiseudun toimistomarkkinoille yhtiö ennakoi kuitenkin laskupaineita vuokratuloihin. Pääkaupunkiseudulle on Spondan mukaan tulossa vuonna 2013 uutta tilaa yli100 000 neliometriä.

”Vallitsevassa taloustilanteessa valmistuva uusi tilakanta kasvattaa vajaakäyttöä ja luo siten laskupaineita markkinavuokriin. KTI:n mukaan pääkaupunkiseudun tyhjän tilan määrä on kasvanut erityisesti Espoossa jaVantaalla”, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan.

Inkisen mukaan Spondan haasteena on edelleen logistiikkatilojen alhainen vuokrausaste. Suomen viennin alhainen taso on vaikuttanut logistiikkatilojen kysyntään.

Sponda pitää lähiajan näkymät ennallaan, ja arvioi vuoden 2013 lopussa sijoituskiinteistöjen vajaakäytön pysyvän vuoden 2012 lopun tasolla.

Handelsbanken suhtautuu myönteisesti kiinteistöyhtiön toisen vuosineljänneksen tulokseen.

“Vuokrausaste nousi 88,3 prosenttiin, osakekohtainen operatiivinen kassavirta kohosi 5,5 prosenttia vuoden takaisesta ja ohjeistus koko vuodesta pidettiin ennallaan”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Handelsbanken odottaakin Spondan substanssiarvon kasvavan edelleen keskipitkällä aikavälillä. Yhtiön kasvunäkymät ovat  Venäjällä, jonka osuus yhtiön kiinteistöomaisuudesta on nyt noin 8 prosenttia ja tavoite on 10-20 prosenttia. Ratinan kauppakeskus on yhtiön lähitulevaisuuden merkittävin investointi.

Handelsbanken toistaa edelleen Spondalle antamansa “Osta”-suosituksen. Tavoitehinta osakkeelle on 4,9 euroa, mikä tarkoittaa noin 25 prosentin nousupotentiaalia nykykurssiin verrattuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös