Osakeanalyysit

Inderes: IT-pörssiyhtiöissä ei tulosyllättäjiä

Kolmannen vuosineljänneksen tuloskausi on päässyt käyntiin. Analyysitalo Inderes ei odota IT-sektorin pörssiyhtiöiltä positiivisia tulosyllätyksiä.

Syy vaisuihin tulosnäkyviin on selvä – talouden epävarmuus. IT-sektorin asiakkaat ovat päätöksissään nyt varovaisia, eikä markkinoilta ole saatu selkeää vetoapua, Inderes perustelee näkemystään Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderes analysoi Baswaren, Elektrobitin, F-Securen, Tecnotreen,  Innofactorin ja Tiedon loppuvuoden näkymiä.

Suurimmat riskit liittyvät Inderesin näkemyksen mukaan F-Securen ja Tiedon tulosnäkymiin.

“F-Secure kärsii PC-tietoturvamyynnin rajusta laskusta johtuvasta toimialan nopeasta transformaatiosta. F-Securen panostukset uusille kasvualeille eivät riitä kompensoimaan tätä, minkä takia yhtiön liikevaihto ei kasva ja tuloskehitys on ollut epätyydyttävää”, Inderes toteaa.

Tiedon liikevaihto puolestaan jatkaa laskuaan, koska yhtiö on karsinut rönsyjään, Inderes toteaa. Tehostamisen hyödyillä on kuitenkin rajansa. “Tuloskasvun saavuttaminen kulusäästöillä alkaa saavuttaa rajansa ja vahvaan vertailukauteen nähden tuloksen kasvaminen käy vaikeammaksi”.

Elektrobitin kurssi on noussut rajusti mutta yhtiön liiketoiminnassa ja markkinatilanteessa ei kuitenkaan ole Inderesin näkemyksen mukaan tapahtunut suuria muutoksia viimeisellä vuosineljänneksellä.

Baswarelta Inderes odottaa käännettä. “Yhtiön pitkään jatkuneiden kannattavuushaasteiden jälkeen odotamme kuluvan vuoden jälkipuoliskon tarjoavan ensimmäiset merkit suunnan kääntymisestä. Odotamme Baswarelta 13 % kasvua Automatisointipalveluiden vetämänä”.

Tecnotree eteni Inderesin odotusten mukaisesti kannattavuuskäänteessään toisella kvartaalilla ja siksi analyysitalo odottaa vastaavan kehityksen jatkuvan kolmannella vuosineljänneksellä. Myös Tecnotreen tilauskanta on terveellä tasolla.

Kovin kasvaja IT-yhtiöistä on Innofactor.  Inderes odottaa peräti 112 prosentin liikevaihdon kasvua. Osin tämä johtuu atBusiness-yrityskaupasta, mutta myös orgaaninen kasvu tulee jatkumaan vahvana, Inderes ennustaa.

Kova kasvu tosin näkyy jo Innofactorin arvostustasossa. “Nykytasolla osakkeeseen hinnoitellaan mielestämme jo erittäin kovia tuloskasvuodotuksia”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös