Osakeanalyysit

Tähän yhtiöön Inderes-analyytikot uskovat

osakkeen ostosuositusAnalyysitalo Inderesin analyytikot ovat lisänneet tämän yhtiön osuutta mallisalkussaan. Analyytikot uskovat niin vahvasti yhtiöön, että omistavat sen osakkeita myös itse.

Inderesin analyytikot kertoivat Nordnetin Ekspertit ja Haastajat –artikkelissaan ostaneensa 600 kappaletta lisää Okmeticin osakkeita eksperttisalkkuunsa. yhtiön paino nousee mallisalkussa nyt noin 9 prosenttiin. Lisäksi analyytikot tunnustavat omistavansa Okmeticia myös itse.

Analyytikot perustelevat päätöstään kolmella seikalla.

”Uskomme vahvasti yhtiön anturikiekkoihin perustuvaan strategiaan, osakkeen arvostus on kaikilla mittareilla hyvin kohtuullinen ja pidämme yhtiötä potentiaalisena valtauskohteena pitkällä aikavälillä”

Lyhyellä tähtäimellä Okmeticista ei ole kurssiraketiksi. Piikiekkomarkkinat kärsivät tällä hetkellä hintaeroosiosta ja –kilpailusta, Inderes-analyytikot toteavat.

Okmetic-sijoituksen tuottopotentiaali piileekin siinä, että toimialalla konsolidoituminen eli yritysten yhdistyminen on välttämättömyys. Kaksi japanilaista valmistajaa hallitsee 60 prosenttia markkinoista. Pienemmät toimijat ovat Okmeticia lukuun ottamatta vaikeuksissa. Piikiekkovalmistaja on ketterällä strategiallaan pystynyt tekemään vaikeassa markkinatilanteessa viime vuodet noin 10 % liikevoittomarginaalia.

Yhtiön vahvuutta kuvaa hyvin se, että koko toimiala ei  kokonaisuutena ole ollut yhtäkään vuotta voitollinen finanssikriisin jälkeen.

Toimialalla on siis odotettavissa yritysjärjestelyjä ja ne tulevat koskemaan Okmeticia, Inderes-analyytikot uskovat.

”Okmeticilla on hyvin kannattava liiketoiminta, teknologista etumatkaa ja vahvoja asiakkuuksia anturikiekoissa”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös