Markkinakommentit

Jenkkiosakkeiden tulosennusteet laskussa

Osakemarkkinat USAUSA:n S&P-osakeindeksi nousi nousi lokakuussa kaikkien aikojen ennätykseensä siitä huolimatta, että analyytikot laskivat tulosennusteita.

Yhdysvalloissa tulosennusteet ja osakekurssit suuntaavat nyt täysin eri suuntiin. Sijoitustutkimuslaitos Factset totea uusimmassa Earnings Insight –raportissaan, että analyytikot laskivat lokakuun aikana tulosennusteitaan yhteensä 1,5 prosenttia kuluvan vuoden neljännen vuosineljänneksen osalta. Silti S&P-osakeindeksin markkina-arvo nousi peräti 4,5 prosenttia lokakuussa.

Tulosennusteet ovat laskeneet syksyn aikana selvästi.

Tällainen ilmiö ei kuitenkaan ole kovin harvinainen, Factset huomauttaa. Viimeisten yhdeksän vuosineljänneksen aikana seitsemän kertaa on ollut tilanne jolloin osakekurssit nousevat samalla kun tulosennusteet laskevat, Factset toteaa.

S&P-indeksin yhtiöistä 366 on raportoinut tähän mennessä kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa. Factsetin mukaan näistä 74 prosenttia on raportoinut analyysiennusteita paremman osakekohtaisen tuloksen. Tulosyllätysten suhteellinen osuus on hienokseltaan parempi kun viimeisimmän neljän vuoden keskiarvo 73 prosenttia.

Kaiken kaikkiaan S&P-indeksin osakekohtaisten tulosten kasvu kolmannella kvartaalilla on ollut 3,0 prosenttia. Kymmenestä toimialasektorista kahdeksan on kasvattanut osakekohtaista tulosta kolmannella kvartaalilla. Osakekohtaiset tulokset ovat laskeneet vain energiasektorilla (-9,1%) ja rahoitussektorilla (-0,8%).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös