Markkinakommentit

Osakemarkkinoiden näkymät selkeytyvät

suhdannekäänneNordea arvioi sijoitusmarkkinoiden hyvän vireen jatkuvan. Maailmantalouden kohentuvat kasvunäkymät ja alhainen korkotaso tukevat myönteistä kehitystä.

Nordea arvioi markkinakommenteissaan, että markkinoiden huolenaiheet Kiinan kasvupeloista ja  Yhdysvaltain budjetti- ja velkakattovääntöön ovat väistyneet yksitellen. Eikä Yhdysvallat ei ole enää ainoa talouden veturi.

“Euroalue on vihdoin nousemassa taantumastaan, Kiinan talouskasvun hidastuminen on pysähtynyt ja Japanin uuden hallinnon elvytystoimet ovat nostamassa maata vuosikymmeniä kestäneestä taantumasta”, Nordea kiteyttää.

Maailmantalouden näkymien kirkastuminen useilla talousalueilla sekä matalan pysytellyt korkotaso ovat Nordean mukaan johtaneet siihen, että markkinoiden korjausliikkeet ovat jääneet lyhyiksi. “Pienetkin markkinalaskut on nähty ennemmin ostopaikkoina kuin syinä murehtia nousun kestävyyttä.”

Yleisen talouskehityksen kohentuminen tulee näkymään myös yhtiöiden tuloksissa ja sitä kautta osakekursseissa, Nordea arvioi.

“Kun taloudet luovivat käsi kädessä kohti selvempiä vesiä, on yhtiöiden tuloksillakin mahdollisuus kääntyä kauan odotettuun nousuun. Kysyntänäkymät alkavat vihdoin parantua maailmalla, ja siten osakemarkkinoiden lisänousulle välttämätöntä tuloskasvuakin on luvassa.”

Näkymien selkeytyminen riittää tukemaan markkinoita jatkossakin, Nordea arvioi.  Pankki suositteleekin nostamaan osakkeet ylipainoon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös