Markkinakommentit

Talousnobelisti varoittelee osakekuplan riskistä

Kuva: Moritz Hager.

Kuva: Moritz Hager.

Kuuluisan kausitasoitetun P/E-arvostuskertoimen kehittänyt ja tänä vuonna Nobelilla palkittu ekonomisti Robert Shiller varoittaa jo pörssikuplan riskeistä.

Wall Street Journalin haastattelussa Shiller varoitti juuri tuon kausitasoitetun P/E-kertoimen korkeudesta. Kausitasoitettu P/E eli CAPE-kerroin viittaa jo pörssikuplan mahdollisuuteen. Tosin osakekurssit saattavat vielä jonkin aikaa jatkaa kurssinousuaan.

Myöhemmin Barron’s-lehdelle antamassaan haastattelussa Shiller täsmentää huoltaan korkeasta CAPE-kertoimesta. Siinä vaiheessa kun CAPE-kerroin saavuttaa arvon 28, alkavat osakkeet menettää houkuttelevuuttaan sijoituskohteena, Shiller selittää. Tällä hetkellä USA:n osakemarkkinoilla CAPE-kerroin on noin 25.

Erityisen huolissaan Shiller onkin juuri Yhdysvaltain osakemarkkinoista.

”Kurssinousu USA:n osakemarkkinoilla huolettaa minua kaikkein eniten. Varsinkin kun taloutemme on vielä heikko ja haavoittuvainen.”

Shiller sijoittaa itse vielä osakkeisiin, mutta vain mielestään aliarvostettuihin osakkeisiin, joita löytyy energia- ja terveyssektoreilta. Sen sijaan teknologiasektori ja Yhdysvaltojen ulkopuoliset osakemarkkinat näyttävät jo liian korkealle arvostetuilta.

Sunnuntaina Shiller kertoi saksalaisen Der Spiegelin haastattelussa, että osakekurssit ovat monissa maissa nousseet jo hälyttävän korkealle tasolle. Samoin on tilanne asuntomarkkinoilla. ”Tämä voi päättyä huonosti”, Shiller sanoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös