Raaka-aineet

Analyytikot odottavat kullan hinnan kääntyvän nousuun

kulta sijoituskohteenaArvometallin pitkään jatkunut menestystarina sai viime vuonna kovan kolauksen. Yhä useampi analyytikko uskoo kuitenkin kullan hinnan lähtevän tänä vuonna uudestaan nousuun.

Kullan hinta laski viime vuonna peräti 28 prosenttia, mikä on suurin arvometallin hinnan romahdus sitten vuoden 1981. Syynä kullan romahdukselle pidetään USA:n keskuspankkia, joka kertoi joulukuun 18. päivänä aloittavansa asteittaisen velkakirjojen osto-ohjelman vähentämisen.

Gold Price in US Dollars Chart

 

Uutistoimisto Bloombergin mukaan yli 73 miljardia dollaria pääomia karkasi kultaan sijoittavista rahastoista viime vuonna.

Viime viikkoina kullan hinta on kuitenkin ollut varovaisessa nousussa.

”Kiinalaiset tulevat varmasti hyödyntämään tämän alhaisemman hintatason”, kertoo australialaisen Mine Life Pty -yhtiön analyytikko Gavin Wendt Bloombergille. Instituutiosijoittajat eivät ole vielä innostuneet kultasijoittamisesta mutta piensijoitttajat ovat ostaneet kultasijoituksia lisää, Wendt kertoo.

Hong Kongin tilastokeskuksen mukaan kultatoimitukset Kiinaanovat yli kaksinkertaistuneet viime vuoden tammi-marraskuun aikana. Kiina on luultavasti noussut Intian ohi maailman suurimmaksi kultaharkkojen ostajaksi.

Myös analyytikot uskovat nyt kultaan. Bloombergin haastattelemista kulta-analyytikoista 15 odottaa kullan hinnan nousevan lähtilevaisuudessa, kaksi odottaa hinnan laskua ja neljä ei odota hinnan muutoksia.

Kullan hinnan nousua ennustavien analyytikoiden osuus on korkein sitten joulukuun 2012.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös