Rahastotietoa

Vastavirtasijoittajan sijoitusvalinnat vuodelle 2014

kontrasijoittaminenHedgerahasto Pariah Capital etsii sijoituskohteita joita muut sijoittajat hyljeksivät. Rahasto löytää markkinoilta kolme viime vuonna alisuoriutunutta sektoria, joissa piilee tuottopotentiaalia vuonna 2014.

Kontrasijoittaminen on vastavirtaan kulkevan sijoittajan strategia. Kontrasijoittaja etsii sijoituskohteita joita muut sijoittajat hyljeksivät ja joiden tuotot ovat olleet negatiivisia.

Nyt on kontrasijoittamisen kulta-aika, väittää hedge-rahaston Pariah Capitalin omistaja amerikkalaiselle Market Watch –lehdelle.  Pariah Capital löytää tällä hetkellä markkinoilta kolme sektoria, joita kaikki osakemarkkinoille sijoittavat tuntuvat välttävän.

Yksi hyljeksityistä sektoreista tai toimialoista ovat kultakaivosyhtiöt. Näiden yhtiöiden osakkeiden markkina-arvot ovat romahtaneet viime vuosina. Vuoden 2011 huipusta Philadelphia Gold & Mining –indeksi  on laskenut keskimäärin 65 prosenttia.

Oleellista on kuitenkin se, että Market Watchin mukaan kultakaivosyhtiöiden osakeindeksi on laskenut merkittävästi kullan hinnan laskua enemmän. Tästä johtuen kultakaivosyhtiöt ovat erityisen edullisia.

Pariah Capital sijoittaa tästä johtuen iSharesin MSCI Global Gold Miners ETF-rahastoon (RING).

Toinen sijoittajien hylkimä sektori ovat luonnonvarat ja energia.  Salkunhoitajat vihaavat hyödyke- ja energiayhtiöitä, Pariahin omistaja kertoo. Pariahin valinta on SPDR:in S&P Global Natural Resources ETF, joka sijoittaa kyseisen sektorin osakkeisiin.

Kolmas hedge-rahaston valinta on kuluttajasektorin osakkeet, kuten Coca-Cola ja Wal-Mart. Samalla kun maailman talouskehitys on elpynyt, ovat rahastojen salkunhoitajat sopulin lailla hyljeksineet näitä osakkeita suosiakseen korkeamman volatiliteetin kasvuosakkeita. Merrill Lynchin mukaan suurimmilla sijoitusrahastoilla on tällä hetkellä pienin allokaatio kuluttajasektorilla lähes vuosikymmeneen.

Tästä johtuen kuluttajasektorin osakkeiden tuotot ovat jääneet jälkeen markkinaindekseistä. Siksi myös kuluttajasektorin arvostuskertoimet ovat pysyneet alhaalla.

Pariahin valinta kuluttajasektorilla on SPDR Consumer Staples Select ETF –rahasto.

Markkinoista Pariah suosii tällä hetkellä kehittyviä markkinoita ja hyljeksii kaikkia muita markkinoita. Juuri kehittyvät markkinat oli ainoa markkina, jolla markkina-arvot laskivat viime vuonna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös