Sijoitusideat

OP-Pohjola: Metso on houkuttelevasti hinnoiteltu

SagmillOP-Pohjola antaa Metson osakkeelle ”osta”-suosituksen. Pankin antama tavoitehintakin konepajayhtiön osakkeelle on peräti 45 prosenttia nykykurssia korkeampi.

Metsosta irtautunut Valmet vei mukanaan yhtiöstä heikosti kannattavan massan paperin ja voimantuotannon.

Tästä syystä Metso ilman Valmetia ansaitsee pankin näkemyksen mukaan korkeammat arvostuskertoimet kuin nykyinen kurssi, OP-Pohjola kirjoittaa sijoitussuosituksissaan.

Metson toteutuneella tuloksella laskettu P/E-kerroin on tällä hetkellä noin 14,5 ja hinta suhteessa kirja-arvoon on vajaat 1,8.

Yhtiön osake vaikuttaa huomattavasti houkuttelevammalta, kun tämän hetken markkinahinta suhteutetaan kuluvan vuoden tulosennusteeseen. Reutersin tietokannan mukaan konsensusennusteet lupailevat yhtiölle 2,05 euron osakekohtaista koko vuodelle 2014. Nykyisellä markkinahinnalla (24 euroa) P/E-kertoimeksi tulee 11,7.

Myös konepajayhtiön osinkotuotto on korkea. Konsensusennusteiden mukainen keväällä maksettava osinko vuoden 2013 tuloksesta on 1,64 euroa osakkeelta. Tällä ennusteella osinkotuotto nykykurssiin suhteutettuna nousee 6,8 prosenttiin.

Arvostuskertoimet ovat laskeneet luultavimmin siitä syystä että sijoittajat suhtautuvat epäillen kaivosteollisuuden lähiajan näkymiin.

OP-Pohjola uskoo Metson Kaivos- ja maarakennuksen sekä Automaation kannattavuuden säilyvän kuitenkin hyvänä. ”Ennakoimme, että kysyntä pysyy toistaiseksi vakaana ja voisi vähitellen piristyä 2014.”

Pankin tavoitehinta Metsolle on 35 euroa, mikä tarkoittaisi tämän hetken kurssinoteeraukseen nähden peräti 45 prosentin nousuvaraa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös