Talouden trendit

Sijoittajat suosivat edelleen osakkeita

yritysYli puolet institutionaalisista sijoittajista (56 prosenttia) kertoo riskinottohalukkuutensa kasvaneen viimeisen neljänneksen aikana. Tämä käy ilmi ING Investment Management Internationalin Risk Rotation -kyselystä.

Vain 11 prosentilla sijoittajista riskinottohalu on vähentynyt vuoden 2013 viimeisen neljänneksen aikana. Tässä on 18 prosenttia pudotusta edelliseen neljännekseen verrattuna.

Lisääntynyt halu ottaa riski näkyy myös suhteessa omaisuuslajeihin. Osakkeet houkuttelevat sijoittajia entistä enemmän: 73 prosenttia piti osakkeita suosikkinaan, kun kolmannella neljänneksellä luku oli 64 prosenttia. Toisena tulivat kiinteistöt 45 prosentilla, jossa on nousua 11 prosenttia edellisneljänneksen 34 prosentista.

“Sijoittajien riskinottohalukkuuden kasvu on epäilemättä lupaava enne vuodelle 2014. Yli puolet vastaajista sanoi riskinottohalukkuutensa lisääntyneen viimeisen kuuden kuukauden aikana, ja se osoittaa sijoittajien suhtautuvan entistä myönteisemmin maailman talouden tilaan”, sanoo ING Investment Managementin multi asset -sijoitusten strategiajohtaja Valentijn van Nieuwenhuijzen.

Suurimpina uhkina sijoituksille pidetään setelirahoituksen lopettamista ja korkotason nousua ‒ 19 prosenttia vastaajista mainitsi nämä ”hyvin merkittävinä” tekijöinä

Euroalueen kriisi on myös edelleen korkealla institutionaalisten sijoittajien huolilistalla. Sen mainitsi 37 prosenttia vastaajista. Tilanne on kuitenkin parantunut edellisestä neljänneksestä, jolloin euroalueesta oli huolissaan 54 prosenttia vastaajista.

Institutionaalisten sijoittajien luottamus Japaniin on myös nousussa. Vastaajista 60 prosenttia uskoi abenomiikan elvyttävän maailman kolmanneksi suurinta taloutta. Edellisneljänneksellä tähän uskoi 37 prosenttia.

Uusimmassa kyselyssä vain 5 prosenttia vastaajista katsoi abenomiikan olevan joko tehotonta tai haitallista. Kolmannella neljänneksellä tätä mieltä oli vielä 16 prosenttia.

”Todistamme samanaikaisinta talouden elpymistä maailmassa vuoden 2009 jälkeen. Optimismiakin tärkeämpää on markkinoilla tilanteesta syntynyt yhteinen käsitys, joka näyttää syntyneen samaan aikaan. Vahvistuneen kasvun ja markkinasokkien todennäköisyyden pienenemisen takia useimmat pitävät osakkeita houkuttelevimpana omaisuuslajina. Alueista suosituimpia vuonna 2014 ovat Eurooppa ja Japani.”

Kyselyn teki ING IM:n toimeksiannosta Citigate Dewe Rogerson marraskuussa 2013. Kyselyyn vastasi 79 institutionaalista sijoittajaa eri puolilta maailmaa.

Lähde: Cocomms oy

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös