Yritysuutiset

Microsoft tuo Office-ohjelmistonsa iPad-tabletteihin

Office iPad

Kuva: Maria Elena

Microsoft tuo vihdoin markkinoille kosketusnäytöille optimoidun iPad-version office-käyttöliittymästään.

Ohjelmistojätti kertoi iPad sovelluksista San Franciscossa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tabletille suunnitellussa Office-käyttöliittymässä asiakirjojen muokkaus on optimoitu kosketusnäytöille sopivaksi. Sovellusten käyttö onnistuu Applen iOS 7.0 –käyttöjärjestelmässä tai sitä uudemmassa versiossa. Toistaiseksi kosketusnäytölle optimoitua versiota ei saa Microsoftin omiin käyttöjärjestelmiin.

Kosketusnäytöllisellä office-sovelluksella voidaan käyttää iPadilla word-,Excel- ja PowerPoint-sovelluksia. Käyttö vaatii kuitenkin maksullisen Office 365 –tilauksen, jos tiedostoja halutaan muokata. Katselu ja esityskäyttö onnistuvat myös ilman maksullista tilausta.

Microsoft on pitkään viivyttänyt tuotteidensa tuontia iPadiin. Tämä on aiheuttanut Microsoftille huomattavia rahallisia menetyksiä.

Microsoftin on epäilty hangoittelevan vastaan Officen iPadille tuomista vastaan, koska Apple haluaa merkittävän osuuden tilausmaksuista.

Microsoft joutui taipumaan siihen, että Apple saa normaalin 30 prosentin osuutensa myös Microsoftin nyt tarjolle tulleiden Office-sovellusten iPad-versioiden käyttöön vaadittavan maksullisen tilauksen tuotosta, jos asiakas tekee palvelutilauksensa iPad-sovelluksesta.

Kommentoi
Ylös
>