Yritysuutiset

Mobiilikäyttö nakersi Googlen tulosta

Hakukonejätti Googlen ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli markkinoille pettymys.

Yhtiön osakekohtainen tulos kasvoi edellisvuodesta, mutta jäi markkinoiden silti markkinoiden odotuksia alhaisemmaksi.

Googlen liikevaihto nousi 12,2 miljardiin dollariin, mutta markkinoilla odotettiin 12,4 miljardin liikevaihtoa. Osakekohtainen tulos oli vajaat 6,3 dollaria osakkeelta, mikä oli sekin alle analyytikoiden odottaman 6,4 dollarin osakekohtaisen tuloksen.

Nordean mukaan yhtiön haasteena on kustannusten nousu sekä se, että mobiilikäyttö yleistyy perinteisten tietokoneiden kustannuksella. Mobiilikäyttö vaikuttaa kuluttajien hakukoneiden käyttöön, koska yhtiön tarjoamat mainokset keräävät vähemmän klikkauksia, mistä yhtiö saa suuren osan tuloistaan.

Googlen nettimainoksia klikattiin 26 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kuitenkin yhtiön saama hinta yhdestä klikkauksesta laski samalla noin 9 prosenttia viime vuodesta.

Mobiilikäytön kielteiset vaikutukset Googlen näkymiin saattavat kuitenkin jäädä lyhytaikaisiksi.

”Pidemmällä tähtäimellä Googlella on suuria mahdollisuuksia mobiilin hyödyntämiseen yhä tehokkaammin, mutta lähiajan näkymiin se ei auta”, Nordea toteaa.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös