Osakeanalyysit

Inderes: Siili Solutions on aliarvostettu

Analyysitalo Inderes lisäsi ylläpitämäänsä sijoitussalkkuun First North -listan Siili Solutions –IT-palveluyhtiön.

Inderes perustelee valintaansa IT-yhtiön pitkän aikavälin hyvällä tuottopotentiaalilla ja kohtuullisen pienellä riskillä.

”First Northiin lokakuussa 2012 listautunut Siili Solutions on kiinnostava yhdistelmä orgaanista ja yritysostoin tapahtuvaa kannattavaa kasvua”, Inderes toteaa Nordnetin katsauksessaan.

Lisäksi Siilin vahvuutena on IT-jargonissa muotitermiksi noussut ketteryys.

Siili Solutions kasvaa Suomen IT-palvelumarkkinoilla haastamalla ketterällä strategiallaan perinteiset IT-jättiläiset.

”Toimintamallissa asiakas maksaa ainoastaan Siilin asiantuntijoiden käytöstä eikä IT-hankkeita ei toimiteta suurina projekteina”, Inderes toteaa. Myös Siilin palkkamalli houkuttelee yhtiöön kovan luokan osaajia.

Ketteryys näkyy myös siinä, että Siilin liiketoiminnan kulut ovat kolmannes alemmat suhteessa liikevaihtoon kuin toimialalla tyypillisesti.

Myös Siilin kasvutarina on vakuuttanut analyysitalon. ”Pienestä koosta huolimatta Siili on kasvattanut toimituskyvykkyytensä ja tarjoamansa sille tasolle, että se pystyy haastamaan ratkaisutoimittajana suurempia IT-taloja. Yhtiön historialliset näytöt sen strategian toimivuudesta ovat vakuuttavia ja kuluvan vuoden näkymät kahden onnistuneen yrityskaupan jälkeen positiiviset”, Inderes toteaa.

Myös Siili Solutionsin osakkeen arvostustaso on houkutteleva.

Inderesin laskema Siilin liikearvopoistoista oikaistu P/E on kuluvalle vuodelle 10x ja EV/EBITDA-luku 7x. Vertailuryhmän vastaavat kertoimet ovat 13x ja 7,6x.

”Huomioiden Siilin kasvunopeus ja liiketoimintamallin pieni riskitaso, mielestämme osaketta tulisi hinnoitella vähintään noin 11-13x tasolla olevilla P/E-luvuilla. Siten arvostustason pelkän normalisoitumisen pitäisi tarjoa osakkeelle hyvää nousuvaraa”, Inderes toteaa.

1 kommentti
  • Sijoittaja sanoo:

    Perustaja tekemässä exittiä? Puolet osakkeista myyty maaliskuussa tuoreimman listauksen mukaan.

  • Ylös
    >