luokittelematon

Handelsbanken: Outotec-odotukset epärealistisia

Lähde: Copyright © Outotec

Lähde: Copyright © Outotec

Kaivosteknologiayhtiö Outotecin liittyy markkinoilla tällä hetkellä odotuksia, jotka eivät oikeuta osakkeen kevään aikana tapahtunutta vahvistumista, arvioi Handelsbanken.

Outotecin osake on vahvistunut puolessa vuodessa vajaat 10 prosenttia. Handelsbankenin mukaan osakkeen kurssinousu johtuu siitä, että sijoittajat odottavat Metson tekevän yhtiöstä ostotarjouksen.

Markkinoilla uskotaan myös Outotecin tilausten saavuttaneen pohjalukemat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Handelsbanken suhtautuu näihin odotuksiin epäillen.

”Metso varmasti arvioi strategista tarvetta yritysostoihin, mutta uskomme sen keskittyvän palvelutarjonnan tehostamiseen eikä muuttavan suuntaa ja hankkivan lisää Outotecin kaltaisia projektiresursseja”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Myös konsensusennusteet Outotecin tilausten elpymisestä ovat Handelsbankenin mielestä ylioptimistisia.

Varjoja Outotecin näkymiin tuo myös rahoituksen saatavuus.

Pankin mielestä yhtiö ei ole turvannut rahoituksen saatavuutta marraskuusta 2015 eteenpäin. Outotec maksoi osinkoja ensimmäisen kvartaalin jälkeen 37 miljoonaa euroa ja lisäksi sen pääomaa nakertavat rakennejärjestelyt kuluvalla kvartaalilla.

Lisäksi 12 kuukauden rullaavat laitetilaukset olivat laskeneet 43 prosenttia vuoden takaisesta. Kuitenkin samalla ajanjaksolla laitepuolen henkilöstökulut laskivat vain 5 prosenttia.

Handelsbanken säilyttää Outotecin myyntisuosituksen ja antaa yhtiön osakkeelle tavoitehinnan 6 euroa (aiemmin 5 euroa). Tällä hetkellä osake noteeraataan hieman yli 8,2 euron kurssiin.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös