Osakeanalyysit

Missä Suomi-osakkeissa on potentiaalia tulosparannukseen?

Sijoittaja.fi-sivusto selvitti, kuinka paljon Helsingin pörssin yhtiöiden kannattavuus on jäljessä historiallisesta keskiarvostaan.

Sijoittaja.fi:llä on omassa tunnuslukuseurannassa noin 70 suomalaista pörssiyritystä. Historialuvut löytyvät vähintään vuodesta 2004 lähtien.

Listasimme kaikki seurannassamme olevat yhtiöt ja vertasimme nykyistä liikevoitto-% historialliseen keskiarvoon. Alla olevassa taulukossa yhtiöt on lajiteltu siten, että kärjessä ovat ne yhtiöt, joiden nykyinen kannattavuus on kaukana historiallisesta. Ajatus on se, että mikäli yhtiö pääsisi historialliselle kannattavuustasolleen, paranisi yhtiön tulos merkittävästi.

Taulukkoa tulee tarkastella kriittisesti. Osa yhtiöistä ei koskaan pääse historialliseen kannattavuuteen. Esimerkkinä mediayhtiöt ovat takoneet historiassa kovia kannattavuuksia. Yhtiöt tuskin pääsevät pitkään aikaan, jos koskaan, näille liikevoittotasoille.

Taulukossa on vihreällä värillä korostettu ne yhtiöt, joiden tuloksessa on vähintään viime kvartaalilla tapahtunut muutos parempaan. Näillä yhtiöillä on parempi todennäköisyys yltää lähitulevaisuudessa normaalille kannattavuustasolle ja siten parantaa tulostaan merkittävästi.

Historiallinen liikevoitto-% verrattuna edellisen 12 kk:n liikevoitto-%:iin

Suomi_yhtiöt_ebit-092014

Artikkeli on julkaistu alun perin Sijoittaja.fi-sivuilla 29.9.2014.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös