Osakeanalyysit

FIM: Näissä osakkeissa oston paikka

Sijoituspalvelutalo FIM selvitti pohjoismaisista pörsseistä ne osakkeet, jotka ovat samanaikaisesti sekä perusteiltaan hyviä osakkeita että ylimyytyjä.

FIM tarkastelee aamukatsauksessaan Nordic -mallisalkkunsa pisteytystä suhteessa markkina-ajoitukseen.

Ajoituksessa sijoituspalvelutalo on käytetty RSI 14 -päivän (Relative StrenghtIndex) -indikaattoria, joka mittaa teknisesti onko osake yliostettu tai ylimyyty lyhyellä aikavälillä.

FIM:n tarkoituksena oli löytää perusteiltaan hyviä osakkeita, jotka ovat juuri nyt ylimyytyjä RSI:n mukaan. Vastaavasti vaarallisia osakkeita sijoituspalvelutalon mielestä ovat huonosti pisteitä saaneet osakkeet, jotka ovat tällä hetkellä yliostettuja.

Mallisalkkupisteytyksessä hyvin pärjänneitä sekä teknisesti halpoja (RSI < 50% eli ylimyytyjä) osakkeita ostettavaksi tällä hetkellä FIM:n tarkastelussa olivat seuraavat osakkeet:

A.P.Moeller Maersk
Nokian Renkaat
ProSafe
Kemira
Huhtamaki
Rockwool
GN Store Nord
 

Listalta löytyy kolme kotimaista yhtiötä. Esimerkiksi Kemiran arvostuskertoimet ovat tällä hetkellä alhaiset. Ensi vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 12,6 ja hinta suhteessa tasesubstanssiin on 1,4. Oman pääoman tuotto ensi vuonna on 10,7 prosenttia.

Nokian Renkaat on menettänyt vuodessa peräti 36 prosenttia markkina-arvostaan. Yhtiön näkymiä varjostavat Venäjän markkinoiden heikko tilanne.

Vastaavalla tavalla FIM etsi osakkeet, jotka saivat mallisalkkupisteytyksessä heikot pisteet, ja jotka ovat teknisesti yliostettuja (RSI > 50%).

FIM:n mukaan nyt olisi hyvä aika myydä pois seuraavat:

Schibsted
PGS
AstraZeneca
H&M
Elisa
Gjensidige
Forsikring
Telenor
 

Kotimaisista yhtiöistä myyntilistalle siis joutui Elisa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös