luokittelematon

Stockmannin ahdinko pahenee

Stockmann-konsernin liikevaihto laski lokakuussa edellisvuodesta 6,8 prosenttia ja oli vajaat 203 miljoonaa euroa.

Kivijalkakaupalla on Suomessa kovia haasteita. Myyntiä syö eteenkin verkkokaupan kasvu ja yleinen taantuma.

Stockmannia rasittaa nyt myös Venäjän pakotteiden välillinen vaikutus. Lokakuun liikevaihdon lasku aiheutui nimittäin osin valuuttakurssien vaikutuksista, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Erityisesti Venäjän rupla heikkeni lähes 20 prosenttia euroon nähden. Liikevaihto vertailukelpoisilla valuuttakursseilla laski 2,6 prosenttia.

Tavarataloryhmän liikevaihto tosin kasvoi Baltian maissa ja Venäjällä ruplissa laskettuna, mutta heikosta Venäjän ruplasta johtuen euromääräinen liikevaihto laski.

Stockmannin mukaan Suomessa liikevaihto laski edelliskuukausia vähemmän onnistuneen Hullut Päivät -kampanjan takia. Liiketoimintayksikön euromääräinen liikevaihto laski kokonaisuutena 6,7 prosenttia. Liikevaihto laski 6,3 prosenttia Suomessa ja 7,5 prosenttia ulkomailla.

Lindexin liikevaihto pysyi edellisvuoden tasolla vertailukelpoisilla valuuttakursseilla. Liikevaihto kasvoi lähes kaikissa maissa Ruotsia lukuun ottamatta. Valuuttakurssien vaikutuksista johtuen euromääräinen liikevaihto laski 5,2 prosenttia. Seppälän liikevaihto laski 20,3 prosenttia tai 8,1 prosenttia, kun viimeisen 12 kuukauden aikana lakkautettuja 30 myymälää ei huomioida. Muotiketjut-liiketoimintayksikön liikevaihto laski kokonaisuutena 7,2 prosenttia. Liikevaihto laski 5,7 prosenttia Suomessa ja 7,5 prosenttia ulkomailla.

Kommentoi
Ylös
>