Yritysuutiset

Stockmannilta karut myyntiluvut

Stockmann-konsernin alustava liikevaihto laski edellisvuodesta 11,6 prosenttia ja oli 205,0 miljoonaa euroa joulukuussa 2014.

Lasku aiheutui pääosin valuuttakurssien vaikutuksista, erityisesti Venäjän ruplasta, joka heikkeni edellisvuodesta 55 prosenttia euroon nähden, yhtiö kertoo tiedoteessaan.

Liikevaihto vertailukelpoisilla valuuttakursseilla laski 5,2 prosenttia.

Tavarataloryhmän liikevaihto nousi Venäjällä 20 prosenttia ruplissa laskettuna. Erittäin heikosta ruplan kurssikehityksestä johtuen euromääräinen liikevaihto Venäjällä laski 24 prosenttia.

Suomessa ja Baltian maissa joulumyynti oli edellisvuotta pienempää kaikissa yksiköissä paitsi Stockmann-verkkokaupassa. Liiketoimintayksikön euromääräinen liikevaihto laski kokonaisuutena 11,4 prosenttia; laskua 8,2 prosenttia Suomessa ja 19,4 prosenttia ulkomailla.

Lindexin liikevaihto oli paikallisvaluutoissa edellisvuoden tasolla ja euromääräinen liikevaihto laski 9,9 prosenttia. Seppälän liikevaihto laski 24,1 prosenttia tai 13,1 prosenttia, kun vuoden 2014 aikana suljettuja 33 myymälää ei huomioida. Muotiketjujen liikevaihto laski kokonaisuutena 12,0 prosenttia. Liikevaihto laski 10,2 prosenttia Suomessa ja 12,5 prosenttia ulkomailla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös