Osakeanalyysit

Onko Restamax aliarvostettu?

Restamax julkisti odotuksia heikomman Q4-tuloksen ja antoi varovaisen ohjeistuksen. Arvostuskertoimien valossa osake näyttää kuitenkin edulliselta.

Vaikka Restamaxin viime vuoden viimeisen kvartaalin osakekohtainen tulos oli Inderesin odotuksia vaisumpi, oli osinko positiivinen yllätys.

”Osinko 0,22 euroa oli positiivinen yllätys ja ylitti selvästi 0,14 euron ennusteemme. Osinkopäätöksen taustalla on arviomme mukaan yhtiön terve tase, vahva rahavirta ja vuoden 2015 vaatimattomat investointitarpeet”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Restamaxin kohdalla suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin osakkeen arvostukseen. Inderesin päivitettyjen ennusteiden valossa Restamax on edelleen selvästi aliarvostettu.

”P/E-kertoimet vuosille 2015 ja 2016 ovat 12x ja 9x ja vastaavat EV/EBITDA-kertoimet 5x ja 4,5x. Osinkotuottoennusteet ovat niin ikään houkuttelevalla tasolla 7 %:ssa ja 5,5 %:ssa. Kokonaisuutena näemme yhtiön arvostuskertoimissa edelleen selkeää nousuvaraa, kun markkinoiden luottamus yhtiötä kohtaan kasvaa ja yhtiön nykyisen portfolion potentiaali alkaa heijastua yhtiön lukuihin”, Inderes toteaa.

Analyysitalo tarkistaa Restamaxin tavoitehintaa 5,0 euroon (aiemmin 4,5 euroa) ja toistaa ostasuosituksen.

”Vaikka Q4-raportti oli kokonaisuutena hieman odotuksiamme vaisumpi, on osake mielestämme edelleen aliarvostettu”, Inderes toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös