Osakeanalyysit

Onko Restamax aliarvostettu?

Restamax julkisti odotuksia heikomman Q4-tuloksen ja antoi varovaisen ohjeistuksen. Arvostuskertoimien valossa osake näyttää kuitenkin edulliselta.

Vaikka Restamaxin viime vuoden viimeisen kvartaalin osakekohtainen tulos oli Inderesin odotuksia vaisumpi, oli osinko positiivinen yllätys.

“Osinko 0,22 euroa oli positiivinen yllätys ja ylitti selvästi 0,14 euron ennusteemme. Osinkopäätöksen taustalla on arviomme mukaan yhtiön terve tase, vahva rahavirta ja vuoden 2015 vaatimattomat investointitarpeet”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Restamaxin kohdalla suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin osakkeen arvostukseen. Inderesin päivitettyjen ennusteiden valossa Restamax on edelleen selvästi aliarvostettu.

“P/E-kertoimet vuosille 2015 ja 2016 ovat 12x ja 9x ja vastaavat EV/EBITDA-kertoimet 5x ja 4,5x. Osinkotuottoennusteet ovat niin ikään houkuttelevalla tasolla 7 %:ssa ja 5,5 %:ssa. Kokonaisuutena näemme yhtiön arvostuskertoimissa edelleen selkeää nousuvaraa, kun markkinoiden luottamus yhtiötä kohtaan kasvaa ja yhtiön nykyisen portfolion potentiaali alkaa heijastua yhtiön lukuihin”, Inderes toteaa.

Analyysitalo tarkistaa Restamaxin tavoitehintaa 5,0 euroon (aiemmin 4,5 euroa) ja toistaa ostasuosituksen.

“Vaikka Q4-raportti oli kokonaisuutena hieman odotuksiamme vaisumpi, on osake mielestämme edelleen aliarvostettu”, Inderes toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös