Osakeanalyysit

Tässäkö tämän hetken kuumin osake?

Netflix-elokuvat-042015

Amerikkalainen videotilauspalvelu Netflix kasvattaa suosiotaan rajusti. Yhtiön osakekurssikin on noussut viidessä vuodessa lähes 570 prosenttia.

Netflix yllätti markkinat kertomalla tällä viikolla keränneensä peräti 4,9 miljoonaa uutta asiakasta tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Määrä on yhtiön uusi ennätys asiakasmäärissä. Eniten Netflixin katsoja- ja käyttäjämäärä kasvoi sen kotimaassa Yhdysvalloissa.

Maailmanlaajuisesti Netflixillä on nyt jo yli 62 miljoonaa käyttäjää. Yhtiön katselupalvelu on tällä hetkellä tarjolla noin 50 maassa.

Yhtiön asiakasmäärän kasvu oli peräti 20 prosenttia enemmän kuin mitä analyytikot odottivat. Ilmoituksen jälkeen Netflixin kurssi pomppasi yli 18 prosenttia.

Nokia-analyytikkona tunnettu Tero Kuittinen arvioi BGR.com:n artikkelissaan, että Netflix on tekemässä saman mitä älypuhelimet tekivät vajaat 10 vuotta sitten.

Älypuhelinten suosio osoittautui selvästi suuremmaksi mitä analyytikot olivat odottaneet. Näin näyttää käyvän Kuittisen mukaan myös Netflixin kohdalla.

Huikeasti kasvava asiakaskunta on siivittänyt Netflixin osakkeen arvostustason huippulukemiin. Osakkeen P/E-kerroin on jo yli 148. Hinta suhteessa tasesubstanssiin, eli P/B-kerroin on peräti 18. Korkea arvostustaso kielii kovista odotuksista yhtiön tuloskasvun suhteen.

Tuloskehitys onkin ollut lupaavaa. Vuoden 2014 osakekohtainen tulos yli kaksinkertaistui vuoteen 2013 verrattuna. Viiden vuoden keskimääräinen tuloskasvu on ollut lähes 17 prosenttia.

Uusimmat käyttäjämäärän kasvuluvut antavat viitteitä siitä, että kovaa tuloskasvua on odotettavissa jatkossakin.

Netflix-osakekurssi-042015

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös