Osakeanalyysit

Inderes: Stora Enso jäi kaikista odotuksista

metsäyhtiöt-Stora-Enso-puutavara-072015

Analyysitalo Inderesin mukaan Stora Enson eilinen toisen vuosineljänneksen osavuosikatsaus petti sekä tuloksessa että tulevaisuuden näkymissään.

Metsäyhtiön operatiivinen liikevoitto oli toisella kvartaalilla 207 miljoonaa euroa, mikä oli lähes sama kuin vuoden 2014 toisella kvartaalilla (209 miljoonaa euroa.). Liikevoitto jäi odotuksista Inderesin odottaessa 220 miljoonan euron liikevoittoa ja konsensusennusteiden ollessa 223 miljoonaa euroa.

Tulospettymys johtui tulosmoottori Consumer Boardista, sillä divisioona kärsi toisella kvartaalilla tuotantohaasteista, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa. Lisäksi kartonkikoneinvestointi nosti kiinteitä kuluja.

Myös Stora Enson ohjeistus tulevaisuuden näkymistä oli pettymys.

Yhtiö ohjeisti kolmannella kvartaalilla liikevaihdon ja operatiivisen liikevoiton olevan suurin piirtein samalla tasolla kuin toisella kvartaalilla. Inderesin mukaan ohjeistus oli odotuksia pehmeämpi, ja Inderes laski täten lähivuosien tulosennusteitaan 3-5 prosenttia.

Analyysitalon mukaan kolmas tuloskausi on tyypillisesti kausiluontoisesti hyvä kartonki- ja paperimarkkinoilla. Tänä vuonna Stora Ensolle tulee kuitenkin kolmannella kvartaalilla odotuksia enemmän huoltoseisokkeja.

Inderes laski metsäyhtiön vaisun osavuosikatsauksen jälkeen osakkeen tavoitehinnan 10,0 euroon aiemmasta 10,40 eurosta. Inderesin suositus osakkeelle on edelleen “Lisää”. Stora Enson osakekurssi laski tulospettymyksen johdosta eilen 2,7 prosenttia 8,8 euroon.

Myös Nordea viilasi Stora Enson tavoitehintaa laskeneiden tulosodotusten myötä 13 eurosta 12 euroon. Nordea antaa yhtiölle edelleen “Osta”-suosituksen.

Stora-Enso-osakekurssi-072015

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös