Markkinakommentit

Markkinoiden tulosodotukset korkealla

Tuloskauden ensimmäinen täysi viikko on takana. Keskuspankkien elvytykset ovat kääntäneet tunnelmia positiiviseksi.

Konepajat ovat tähän mennessä yllättäneet positiivisesti, vaikka Metson näkymät ovatkin vaisut.

Ensimmäisen täyden tulosviikon jälkeen on selvää, että markkinat rankaisevat armottomasti pienestäkin tulospettymyksestä. Tämän ovat saaneet kokea mm. Kemira ja Kesko.

Uuuden lisämausteen markkinoille toivat EKP ja Kiinan keskuspankki, jotka molemmat kertoivat lisäelvytyksestä. Nämä tekijät käänsivät kursseja nousuun ja osa yhtiöistä on saanut odotuksia heikomman tuloksen jo anteeksi.

Loppuviikon parhaat

Huhtamäen liikevaihto oli 692 M€ (analyytikoiden ennuste 692 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 62,4 M€ (ennuste 59,4 M€). Johto oli tyytyväinen kasvuun ja kannattavuuteen. Pohjois-Amerikka teki erinomaisen tuloksen. Yhtiö suhtautuu optimistisesti ruuan pakkamisen kasvumahdollisuuksiin. Näkymät vakaat.

F-Securen liikevaihto oli 37,2 M€ (ennuste 35,9 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia kuluja 7,3 M€ (ennuste 5,4 M€). Kolmannella neljänneksellä yritysasiakassegmentin kasvu oli erityisen vahvaa niissä maissa, joissa F-Secure investoi myyntiin ja markkinointiin. Liikevaihdon odotetaan jatkuvien toimintojen osalta kasvavan vähintään 5 % vuonna 2015 ja kertaluonteisista oikaistun liikevoitto-%:n olevan 15 %.

Alma Median liikevaihto oli 68,0 M€ (analyytikoiden ennuste 68,1 M€) ja oikaistu liikevoitto 7,6 M€ (ennuste 6,6 M€). Konsernin
suhteellinen kannattavuus on parantunut, kun toimintaa on virtaviivaistettu, tehty toiminnallisia muutoksia ja luovuttu heikosti kannattavasta liiketoiminnasta. Kotimaa oli heikko, ulkomaan toiminnot tekivät hyvän tuloksen. Alma ja Talentum yhdistyvät. Alma Media arvioi vuoden 2015 liikevaihdon laskevan ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä pysyvän samalla tasolla tai laskevan vuoden 2014 tasosta.

Katso tulosennusteet ja osinkoennusteet. Kaikki tuloskommentit Osakevalintatyökalussa.

Artikkeli on julkaistu Sijoittaja.fi-sivustolla 23.10.2015

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös