Markkinakommentit

”Osakeriskin ottaminen ei juuri nyt kannata”

LähiTapiola Varainhoidon johtajan mukaan suhdanneriskien voimistuminen pitää osakemarkkinat edelleen haavoittuvaisina.

Sijoitusmarkkinoita kalvaa LähiTapiolan mukaan tällä hetkellä kaksi merkittävää epävarmuustekijää: Yhdysvaltain keskuspankin mahdollisten koronnostojen vaikutukset entuudestaan heikkoon maailmantalouden kasvunäkymään sekä Kiinan hyvin epäselvä suhdannetilanne.

LähiTapiola varainhoidon johtajan Jyrki Mäkelän mukaan Yhdysvaltain keskuspankin mahdolliset koronnostot yhdistettynä maailmantalouden epävarmuuteen ovat hankala toimintaympäristö kaikille riskipitoisille omaisuuserille.

“Myös käyttämämme arvostusmallit osoittavat, että korvaus osakeriskin ottamisesta ei nykyisissä markkinaolosuhteissa ole riittävä. Siksi kehotamme myös piensijoittajia harkitsemaan, kannattaako osakeriskin ottaminen lyhyellä aikavälillä. Olemassa olevan sijoitussalkun osakepainoa kannattaa tarkastella suhteessa omaan jäljellä olevaan sijoitusaikaan ja tavoiteltuun riskitasoon. Jos sijoitusaikaa ei ole enää useita vuosia, kannattaa harkita osakesijoitusten osuuden pienentämistä”, Mäkelä sanoo LähiTapiola Varainhoidon artikkelissa.

LähiTapiola Varainhoito pitää taktisessa mallisalkussaan osakeriskin selvässä alipainossa. Varainhoitoyhtiön mukaan taktinen mallisalkku ottaa kantaa sijoitusmarkkinoiden 6–12 kuukauden näkymiin.

Osakesijoitusten sisällä LähiTapiola alipainottaa tällä hetkellä sijoituksia syklisesti herkkiä markkinoita. Näitä ovat varainhoitoyhtiön mukaan kehittyvät markkinat, Aasia ja Suomi. Euroopan osakemarkkinoilla LähiTapiola on voimakkaimmin ylipainossa.

“Osakkeiden sijaan suhdannekuva puoltaa tällä hetkellä korkosijoitusten lisäämistä sijoitussalkussa. Euroalueen valtionlainojen poikkeuksellisen alhaisen tason vuoksi pitäydymme kuitenkin joukkolainoissa neutraalipainossa”, Mäkelä toteaa.

“Osakkeiden alipainotuksen vastapainoksi olemme rahamarkkinasijoituksissa tuhdissa ylipainossa. Pitkien korkosijoitusten sisällä ylipainotamme valtionlainoja ja pidämme riskillisimmät korko-omaisuusluokat, kuten korkeariskiset high yield -yrityslainat ja sijoitukset kehittyville korkomarkkinoille alipainossa.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös