Osakeanalyysit

Outotec – osakekurssi selvästi alle todellisen arvon

Outotec-osake-102015

Copyright © Outotec

Analyysitalo Inderesin mukaan nyt on syytä aloittaa varovaiset Outotecin osakkeen ostot.

Outotecin osake on romahtanut yli 40 prosenttia kvartaalissa ja Inderesin mukaan markkinat ovat jo ylireagoineet.

“Lähivuosien näkymät ovat todella haastavat, mutta osakekurssi on jo niin paljon yhtiön todellisen arvon alapuolella, että on aika aloittaa varovaiset ostot”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Outotec-osakekurssi-102015

Outotecin toimitusjohtajan torstainen Q&A-tilaisuus oli suurta kuvaa ajatellen rohkaiseva, Inderes toteaa. “Tilanne ei todennäköisesti ole niin heikko kuin markkinat tällä hetkellä hinnoittelevat. Muun muassa osakkeen yllä leijuva tulosvaroitusriski mielestämme pieneni, sillä oleellisia toimituksia ei ole johdon mukaan siirtynyt.”

Kurssiromahduksen myötä Outotecin osakkeen arvostustaso on laskenut voimakkaasti osakekurssin mukana ja alkaa olla Inderesin mukaan kohtuullinen.

Osakkeen P/E on alle 16x Inderesin tulosennusteilla, EV/EBIT noin 10x ja osinkotuotto 3,5 %. “Kertoimet eivät ole erityisen houkuttelevia, mutta ne ovat selvästi alle historiallisen arvostuksen, minkä lisäksi yhtiön tulostaso on tällä hetkellä erittäin kaukana potentiaalistaan”, Inderes arvioi.

Outoteciin liittyy kuitenkin korkeita riskejä. Inderesin mukaan yhtiö on reagoinut markkinatilanteen heikentymiseen koko ajan myöhässä, tase on heikentynyt nopeasti, talousjohtajan lähtö herätti kysymyksiä ja liiketoimintarakenteen muutos on heikentänyt joustavuutta.

“Osakkeella ei ole selkeitä tukitasoja emmekä näe Outotecin heikkoon tilanteeseen nopeaa ratkaisua. Lähivuosina sijoittajien pitääkin kestää merkittävää epävarmuutta”, analyysitalo summaa.

Inderes nosti Outotecin suosituksen tasolle lisää (aiemmin vähennä). Tavoitehintaa analyysitalo leikkaa kuitenkin 3,7 euroon aiemmasta 4,7 eurosta, koska lähivuosien näkymien perusteella tilanteeseen on vaikea nähdä tilanteessa nopeaa korjausta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös