Yritysuutiset

Cargotec on kasvukunnossa

Cargotec on Nordean mukaan pystynyt osoittamaan kannattavuustoimenpiteidensä toimivuuden, sillä yhtiön liikevoittomarginaali on parantunut jo viisi vuosineljännestä putkeen.

Tuloskunnon parantuminen on näkynyt viime aikoina myös osakekurssissa. Syyskuun lopun alle 25 euron tasosta osakekurssi on nopeasti noussut lähes 34 euroon.

Cargotec-osakekurssi-112015

Uudelleenjärjestelyjen jälkeen Cargotec onkin vähitellen siirtämässä katseensa kasvuun, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Cargotecin yksiköistä satamanostureita tarjoava Kalmar saanee myötätuulta laivojen muuttuessa suuremmiksi, Nordea arvioi. Satamat joutuvat nimittäin päivittämään kalustoaan jätti-laivoille soveltuviksi.

Lastinkäsittelylaitteita ajoneuvoille tarjoavan Hiabin näkymät ovat myös myönteiset uuden tuotetarjooman myötä.

Cargotecin yksiköistä vaikeinta on tällä hetkellä laivankäsittelyratkaisuja toimittavalla MacGregorilla. Nordean mukaan yksikön varsin vaisut näkymät ovat laajasti tiedossa ja Cargotecin johto onkin aloittanut säästöohjelman vastatakseen heikompaan kysyntään.

Nordean mukaan Cargotecin osakkeen kannalta seuraava kiinnostava tienviitta on yhtiön ensi maanantaina Lontoossa järjestettävä pääomamarkkinapäivä, josta odotetaan kunnianhimoisempia kasvu- ja kannattavuustavoitteita.

Kommentoi
Ylös
>