Markkinakommentit

Handelsbanken: Osakkeilla yhä varaa nousta

Osakkeet saavat yhä tukea makrotaloudellista tekijöistä johtuen, arvioi Handelsbanken. Raaka-ainemarkkinoiden tilanne on kokonaan toinen.

Loppukesä ja alkusyksy olivat osakemarkkinoilla mollivoittoista aikaa. Lokakuussa kurssit ponkaisivat jyrkkään nousuun ympäri maailmaa.

Markkinoiden rauhoittuminen on ollut Handelsbankenin mukaan hyvä argumentti kasvattaa sijoitusriskiä. ”Olemme siksi nostaneet varainhoidon allokaatiossamme osakkeet ylipainoon”, pankki toteaa marraskuun Horisontti-katsauksessaan.

”Uskomme, että osakkeilla on yhä varaa nousta ainakin maltillista tahtia, kun EKP jatkaa vahvaa elvyttämistään vielä pitkään, Kiina sitoutuu kestävän kasvun turvaamiseen ja Yhdysvalloissa talous on vahvalla pohjalla myös rahapolitiikan kiristyessä”, Handelsbanken perustelee.

Myös korkosijoituksille viime viikot ovat olleet pankin mukaan positiivisia kaikissa korkoluokissa, mutta korkotason laskun ja riskipreemioiden kapenemisen myötä tuottojen kasvuvara on pienentynyt. ”Olemmekin vähentäneet korko- ja luottoriskiä tuottojen turvaamiseksi.”

Raaka-ainemarkkinoilla näkymä on kuitenkin yhä vaisu.

”Öljyn hinnassa emme näe nousupainetta, koska kysyntä ei osoita kasvun merkkejä. Tarjonta sen sijaan pysyttelee koholla ja voi nousta edelleen, ellei yllättäviä shokkeja ilmene. Myöskään perusmetalleilla ei ole nousupainetta, koska niiden suurin kuluttaja Kiina ei enää kasvata investointejaan entiseen tahtiin”, Handelsbanken toteaa.

Kommentoi
Ylös
>