Sijoitusideat

Restamax nousi Inderesin TOP3-osakelistalle

Analyysitalo Inderes nosti TOP3-listalle ravintolayhtiö Restamaxin, jossa se korvaa konepajayhtiö Rauten. Citycon ja Oriola-KD pysyvät edelleen listalla.

Inderesin mukaan Restamaxin Q3-raportti oli erinomainen, ja se ylitti Inderesin odotukset reippaasti. Tämä vahvisti uskoa yhtiön lähivuosien tuloskasvupotentiaaliin, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa

Tulosylityksen taustalla oli analyysitalon mukaan molempien divisioonien odotuksia voimakkaampi orgaaninen kasvu ja realisoituvat synergiahyödyt. ”Ravintolat-liiketoiminnan kvartaali oli erinomainen ja alan markkinatilanne on ollut katsauskaudella hieman odotuksiamme parempi. Mielestämme Restamax todisti samalla, että yhtiö pystyy tekemään hyvää tulosta myös vaikeassa markkinatilanteessa”, Inderes toteaa.

Kotimaisen kulutuksen heikkous on kuitenkin ollut yksi huolenaihe, joka on heijastunut myös Restamaxin osakkeeseen.

Myös edullinen hinnoittelu houkuttelee. ”Yhtiön arvostuskertoimet ovat huomattavasti alle niiden normalisoidun tason, minkä uskomme korjaantuvan, kun markkinoiden luottamus yhtiötä kohtaan vahvistuu”, analyysitalo toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Restamaxin osake onkin Inderesin arvion mukaan selvästi aliarvostettu. Vuoden 2016 P/E-luku on tällä hetkellä alle 10x ja EV/EBITDA vain noin 4,4x. Myös noin 5 prosentin osinkotuotto antaa osakkeelle selkeää tukea, Inderes tähdentää. ”Nykyisellä kurssitasolla pidämme osakkeen riski/tuotto-profiilia erittäin houkuttelevana.”

Inderesin TOP3-osakelistan kaksi muuta yhtiötä ovat Citycon ja Oriola-KD.

Analyysitalon näkemyksen mukaan Cityconin alkuvuoden kurssilaskussa on nähtävissä ylireagoinnin merkkejä ja arvostustaso suhteessa Eurooppalaisiin verrokkeihin on revennyt liian suureksi. ”Tällä hetkellä Cityconin osake hinnoitellaan arviomme mukaan 16 % alle osakekohtaisen nettovarallisuuden, kun Euroopan listatut kiinteistöyhtiöt hinnoitellaan keskimäärin 5 % yli niiden nettovarallisuuden.”

Oriola-KD:n vahvuutena on sen muuttuminen Venäjältä irtautumisen jälkeen kriisiyhtiöstä vakaaksi ja houkuttelevaksi sijoituskohteeksi.

”Keväällä järjestetty osakeanti korjasi myös heikossa kunnossa olleen taseen ja yhtiö seisoo nyt vakaalla pohjalla.” Lisäksi Oriola-KD:n vahvan markkina-aseman, liiketoiminnan defensiivisen luonteen sekä ennustettavan ja vakaan kannattavuuden vuoksi sille tulisi hyväksyä selvästi nykytasoa korkeammat arvostuskertoimet.

Nyt kertoimet ovat noin 10 prosenttia alle verrokkien.

Kommentoi
Ylös
>