Rahastotietoa

Vuodesta 2015 tulossa ennätysvuosi ETP-tuotteissa

Globaaleihin pörssinoteerattuihin ETP-tuotteisiin sijoitettiin lokakuussa 36,2 miljardia dollaria, kertoo BlackRock tiedotteessaan.

Vuodesta 2015 näyttäisi tulevan BlackRockin mukaan ennätysvuosi ETP-tuotteille (exchange traded products), sillä tämän vuoden kumulatiiviset sijoitukset ovat nousseet jo 271 miljardiin dollariin. Viime vuonna lokakuun lopussa ETP-tuotteisiin oli sijoitettu 239 miljardia dollaria.

ETP on yleisnimike kaikille pörssissä listatuille tuotteille, joiden tavoitteena on seurata määriteltyä kohde-etuutta. ETP-tuotteet ovat pörssissä jatkuvan kaupankäynnin kohteena. Yleisin ja tunnetuin ETP-tuote on ETF, joka on pörssinoteerattu indeksiosuus- tai indeksirahasto.

Yhdysvaltain keskuspankin syyskuun korkopäätös oli pääsyy hyvään lokakuuhun, BlackRock toteaa. Se lisäsi sijoittajien halua ottaa riskiä. Yhdysvaltain osakkeisiin sijoitettiin eniten (10,3 miljardia dollaria), toisena ja kolmantena tulivat high yield -tuotteet (6,1 miljardia dollaria) ja investointiluokan yrityslainat (4,4 miljardia dollaria).

Globaalit korko-ETP:issä olevat varat ylittivät ensimmäistä kertaa 500 miljardin dollarin rajan, mikä osoittaa niiden käytön kasvaneen. Tämä oli jälleen vahva kuukausi tälle omaisuusluokalle – lokakuussa korkotuotteisiin sijoitettiin 14,7 miljardia dollaria. Vuoden 2015 kumulatiiviset sijoitukset nousivat 88 miljardiin dollariin, mikä on enemmän kuin koko ennätysvuoden 2014 sijoitukset (85,8 miljardia dollaria).

Eurooppaan rekisteröityihin ETP-tuotteisiin virtasi lokakuussa 7,3 miljardia dollaria. Vuoden 2015 aikana niihin sijoitetut varat nousivat näin 69 miljardiin dollariin, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Vuonna 2014 omaisuusluokkaan sijoitettiin yhteensä 62 miljardia dollaria. Eurooppalaisissa ETP-tuotteissa on nyt hallinnoitavana ennätykselliset 516,3 miljardia euroa. Lokakuun aikana korkosijoitukset ylittivät osakesijoitukset, kun valtion- ja yrityslainojen kysyntä oli voimakasta.

Osakkeissa koko maailman kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittavat tuotteet olivat suosituimpia (1,1 miljardia dollaria) ja eurooppalaiset osakkeet seuraavaksi suosituimpia (623 miljoonaa dollaria). Eurooppalaiset sijoittajat toimivat toisin kuin muut ja vetivät varojaan pois yhdysvaltalaisista osakkeista.

Kommentoi
Ylös
>