Markkinakommentit

Inderes uskoo Helsingin pörssin osakkeisiin

Analyysitalo Inderes suhtautuu ensi viikolla alkavaan tuloskauteen varovaisen positiivisesti ja näkee osakkeissa edelleen nousuvaraa nykyisien tulosennusteiden valossa.

Neljännen vuosineljänneksen tuloskausi alkaa Helsingin pörssissä ensi keskiviikkona.

”Kurssilaskun ja alentuneiden tulosodotuksien myötä rima on asetettu varsin matalalle tasolle ja uskomme lievän tuloskasvun sekä tulosparannusta viestivien ohjeistusten rauhoittavan markkinatunnelmaa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalo ennustaa seurannassaan olevan 108 pörssiyhtiön liikevaihtojen mediaanikasvuksi noin prosentin ja kertaeristä puhdistettujen liikevoittojen kasvuksi noin neljä prosenttia vuoden takaisesta.

”Tuloksia tukevat edelleen säästötoimet ja liikevaihdon lievä kasvu. Ennusteet ovat varsin varovaisella tasolla”, Inderes toteaa.

Tuloskauden suurin huomio tulee Inderesin mukaan keskittymään yhtiöiden näkymiin ja ohjeistuksiin.

”Markkinat odottavat kuluvan vuoden osalta noin 11 %:n oikaistun liikevoiton kasvua (Inderes 10 %) ja tähän tuloskasvuun haetaan nyt rakennuspalikoita. Tämä tarvitsee mielestämme taakseen myös liikevaihdon kasvua, mikä taas vaatii vähintään terveenä pysyvää toimintaympäristöä.”

Epävarmuus on edelleen korkealla tasolla ja Inderes uskoo tämän heijastuvan myös yhtiöiden tulevaisuuden näkymissä sekä ohjeistuksissa.

Toimialoista konepajat kärsivät edelleen investointihyödykkeiden vaisusta kysynnästä, mikä heijastuu Q4:lla yhtiöiden tilauskertymiin ja heikkeneviin tilauskantoihin.

Metsäyhtiöiden tulokset sen sijaan yltävät Inderesin mukaan hyvän vertailukauden tasolle ja markkinatilanteessa ei tule tapahtunut oleellisia muutoksia.

Alkuvuoden rajun kurssilaskun myötä Helsingin pörssi on Inderesin näkemyksen mukaan hinnoiteltu neutraalisti.

”Mikäli toimintaympäristö on pysynyt odotuksiemme mukaisesti kohtuullisena ja yhtiöt pystyvät tarjoamaan tukea markkinoiden tulosparannusodotuksille, on osakkeissa mielestämme edelleen nousuvaraa.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös