Markkinakommentit

”Kiinan pörssiheilunta ei anna aihetta paniikkiin”

Kiinan osakemarkkinoiden raju lasku alkuvuoden aikana ei anna aihetta yleisempään paniikkiin osakemarkkinoilla, arvioi Handelsbanken.

Kiinan pörssit ovat jatkaneet vielä tänäänkin luisuaan. Pörssiluisu on jatkunut jo usean päivän ajan.

Kiinan osakemarkkinoille asetetut kaupankäynnin katkaisimet eivät toimineet aivan halutulla tavalla, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan. Kaupankäynnin katkaisimet ovat vastoin tarkoitusta vain vahvistaneet pörssilaskua ja niistä onkin päätetty luopua.

Handelsbankenin mukaan monilla Kiinan kotimarkkinoilla kaupattavilla osakkeilla on edelleen korkea arvostus.

Myös maan kokonaistalouden kehityksessä on kysymysmerkkejä.

”Suurempaa makrokuvaa tarkastelleessa Kiinan talouskasvu jatkaa jarrutustaan, mutta siitä huolimatta kasvu pysyy länsimaisesta näkökulmasta vauhdikkaana. IMF ennustaa Kiinan talouden kasvavan tänä vuonna 6 prosenttia”, pankki toteaa.

Kiinalla on kuitenkin pelivaraa elvyttää talouttaan sekä raha- että finanssipolitiikalla, pankki muistuttaa.

Handelsbanken ei usko Kiinan pörssiheilunnan aiheuttavan suurempia ongelmia. ”Riskejä voidaan pitää melko hallittuina tänä vuonna. Osakemarkkinoiden kuohunta tuskin leviää reaalitalouteen, koska kiinalaisten kuluttajien osakesijoitukset ovat vielä vähäisiä. Heille asuntomarkkinat ja työmarkkinat ovat huomattavasti tärkeämpiä indikaattoreita.”

Osakkeet on Kiinan turbulenssista huolimatta sijoittajan paras vaihtoehto edelleen – ainakin Euroopassa.

”Markkinasuhdanne on ennen pitkää kääntymässä kohti loppuaan, mutta tässä vaiheessa näemme osakemarkkinoilla vielä nousuvaraa etenkin Euroopassa, sillä hidas inflaatio antaa EKP:lle pelivaraa kasvattaa elvytystään. Myös öljyn hinnanlasku päättyy ennen pitkää, mikä voi hälventää käynnissä olevaa epävarmuutta.

Kommentoi
Ylös
>