Osakeanalyysit

Kehittyvien markkinoiden osakkeet alehinnoissa

Osakkeet ovat nyt millä mittarilla tahansa arvioituna halpoja kehittyvillä markkinoilla, jenkkisivusto väittää.

Kehittyvien markkinoiden arvostuskertoimet kävivät finanssikriisin aikana ennätyksellisen alhaalla. Nyt kuitenkin kolkutellaan jo samoja kertoimia, Gavekal Capital -sivusto väittää.

Itseasiassa hinta suhteessa kassavirtaan on jo vuoden 2009 pohjia alhaisemmalla tasolla. GKCI EM -indeksin hinta/kassavirta-kerroin on vaivaiset 4,12.

Gavekal Capital -sivuston mukaan kehittyvien markkinoiden osakkeet generoivat tällä hetkellä parempaa kassavirtaa kuin koskaan. Vapaa kassavirran tuotto on noussut jatkuvasti vuoden 2009 jälkeen.

Myös muilla mittareilla arvioituna kehittyvien markkinoiden osakkeet ovat edullisia. P/E-kerroin on tällä hetkellä vain 7,95. Kehittyneiden maiden osakeindekseissä ei päästä lähellekään näin alhaista tasoa. Vuoden 2009 pohjilla P/E-kerroin kävi tasolla 6.

Hinta suhteessa tasesubstanssiin on sekin alhaalla. Kehittyvien markkinoiden P/B-kerroin on nyt 0,91, kun se esimerkiksi vuonna 2010 kävi tasolla 1,8. Nyt liikutaan samalla tasolla kuin vuoden 2009 pohjilla.

Kehittyvien markkinoiden arvostustasot ovat laskeneet poikkeuksellisen houkuttelevalle tasolle osakkeiden kurssilaskun ansiosta. Esimerkiksi MSCI Emerging Market -osakeindeksin arvosta on sulanut lähes 23 prosenttia viime vuonna.

Kehittyvien markkinoiden osakkeiden heikkous tällä hetkellä johtuu erityisesti raaka-aineiden, erityisesti öljyn, hintojen romahduksesta sekä Kiinan kasvun hidastumisesta.

kehittyvät-markkinat-osakekurssit-022016

Katso kuvaajat kehityvien maiden arvostuskertoimien kehityksestä täältä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös