Osakeanalyysit

Inderes: Nokian Renkaiden testimanipulaatiolla ei vaikutusta lähiajan tulosnäkymiin

Analyysitalo Inderesin arvion mukaan pitkän aikavälin vaikutukset riippuvat kuluttajien ja viranomaisten reaktioista.

Kauppalehti kertoi viime viikolla Nokian Renkaiden vuosia jatkuneesta rengastestien manipuloinnista.

Manipulointi on ollut yhtiön osalta suhteellisen systemaattista, mutta toimialalla myös muut toimijat ovat syyllistyneet samaan, arvioi Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

Vaikka kyseessä on vakava asia, ei Inderes näe sillä suoria negatiivisia vaikutuksia yhtiön liiketoimintaan lyhyellä aikavälillä. ”Yhtiön kilpailueduista teknologiseen etumatkaan tapauksella ei arviomme mukaan ole vaikutusta. Vaikka brändi kokeekin tapauksesta kolhuja, ei tämä oleellisesti muuta yhtiön brändipositiota.”

Pidemmällä aikavälillä vaikutus riippuu puhtaasti siitä, että miten kuluttajat ja viranomaiset reagoivat tilanteeseen.

Inderesin arvion mukaan viranomaisten osalta erilaiset oikeustoimet ovat mahdollisia, mutta nykytiedon valossa lopputulemaa on vielä mahdoton arvioida. ”Kuluttajien reaktiota asiaan saadaan niin ikään odottaa tulevien kvartaalien myyntinumeroissa.”

Inderes odottaa Nokian Renkaiden tuloksen pysyvän kuluvana vuonna edellisvuoden tasolla ja kääntyvän kasvuun ensi vuonna liikevaihdon mukana.

”Kurssilaskusta huolimatta osakkeen arvostus on edelleen varsin haastava suhteessa lähivuosien vaisuhkoihin tuloskasvuodotuksiin”, analyysitalo toteaa.

Inderes toistaa Nokian Renkaiden 30,0 euron tavoitehinnan ja nostaa suosituksen vähennä-tasolle aiemmasta myy-tasosta laskeneen osakekurssin myötä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös