Kumppaniblogit

Mitä tarkoitan ajoittamisesta luopumisella?

Olen saanut kysymyksiä ja kritiikkiäkin uuden kirjani otsikosta.

Minulta on kysytty, eikö ostojen keskittäminen halpojen hintojen ”aikaan” ole nimenomaan ostojen ajoittamista. Voi asian noinkin nähdä, mutta silloinhan ostaja tekee aivan oikeita asioita, joten ei tarvitse luopua mistään. Kovin usein kuitenkin törmään kirjoituksiin, joissa kehotetaan välttämään osakesijoituksia, kun huominen näyttää epävarmalta. Tuo epävarmuus on kuitenkin yksi tärkeimmistä ehdoista, jotta hyvää yhtiöitä voi saada ostettua edullisesti.

Otan esimerkiksi omat kauppani Marimekon osakkeella vuoden 2016 aikana. Tein tammikuussa pieniä lisäostoja, koska pidin hintaa hyvänä, mutta en vielä halpana. Hinnan laskiessa lisää tein pieniä lisäostoja, mutta hinnan laskettua halvaksi ostin agressiivisemmin, koska tappioriski oli pienempi ja tuotto-odotus korkeampi.

mmo_ostot_2016.png

Minusta ei ole niin tärkeää, millä nimellä omaa ostotyyliäni nimittää. Tärkeää on luottaa omaan arvioon yrityksen arvosta ja toimia, kun se hyvä tilaisuus osuu kohdalle. Helmikuun 15. ja 16. päivänä Marimekon osaketta oli tarjolla erittäin edullisesti, joten en jäänyt odottamaan tilanteen rauhoittumista tai yleisön hyväksyntää lisäostoilleni.

En yrittänyt ajoittaa ostojani kurssipohjaan tai trendinousuun; ostin kun sain ostaa osuuden hyvästä yhtiöstä halvalla.

Mika Hyttinen, sijoituskirjailija

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös