Osakeanalyysit

Stockmann yhä vaikeuksissa – ”Erittäin heikot myyntiluvut..”

Stockmannin jatkuvien tuote- ja liiketoiminta-alueiden myynti laski helmikuussa 2,9 prosenttia 72,1 miljoonaan euroon.

”Myynti oli jälleen pettymys ja Lindexin vahvan kehityksen jatkuminen ei riittänyt peittämään alleen Retailin erittäin heikkoa kehitystä”, toteaa Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

Erittäin heikot myyntiluvut kasvattavat Inderesin mukaan huolia yhtiön kannattavuuskäänteen onnistumisesta.

”Retail Suomen myynti oli jälleen selkeä pettymys ja sen vertailukelpoinen myynti laski 11 %. Yhtiö on arviomme mukaan jatkanut markkinaosuuden menettämistä ja kaksinumeroinen lasku ydintuoteryhmissä on erittäin huolestuttavaa. Mielestämme yhtiön pitäisi saada Suomen myynnin lasku mahdollisimman nopeasti katkaistua, sillä volyymin supistuessa liiketoiminnan kannattavuuden kääntäminen tulee olemaan yhä vaikeampaa”, Inderes toteaa.

Baltian osalta liikevaihto laski 6,5 prosenttia, mikä oli Inderesin mukaan varsin heikko suoritus, kun huomioidaan markkinan kohtuullinen kehitys.

Stockmannin säästöohjelma on analyysitalon mukaan riittämätön.

”On mielestämme selvää, että nykyinen 50 MEUR:n säästöohjelma on Retail-divisioonalle riittämätön ja liiketoimintaa pitää saneerata vielä merkittävästi, jotta kulurakenne olisi linjassa nykyisten volyymien kanssa Odotamme yhtiöltä uutta merkittävää säästöohjelmaa vielä H1’16 aikana. ”

Ainoa valopilkku on Lindex, joka on päässyt vuoden 2015 alun haasteiden jälkeen vahvalle kasvuuralle ja yhtiö on Inderesin arvion mukaan kasvattanut markkinaosuuttaan päämarkkinoilla.

”Lindexin positiivien kehitys on Stockmannin kannalta erittäin kriittistä, sillä sen tulos pitää koko konsernin liikevoiton plussalla ja ostaa omalta osaltaan aikaa Retailin kääntämiselle.”

Inderesin suositus Stockmannin osakkeelle on ”Myy” ja tavoitehinta 5,00 euroa.

Stockmann-osakekurssi-032016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös