Sijoitusideat

Taaleri: Vahva tuottopotentiaali ja alhainen osakkeen arvostus

Varainhoito- ja rahoituspalveluja tarjoavalla Taalerilla on erinomaiset edellytykset jatkaa voimakasta tuloskasvuaan lähivuosina ja nettovelaton tase antaa liikkumavaraa yritysjärjestelypuolella, arvioi analyysitalo Inderes.

Inderes odottaa yhtiön ydinliiketoiminnan jatkavan positiivista tuloskehitystään ja varainhoidon pitäisi pystyä merkittävään tulosparannukseen 2017. Tulosparannus on mahdollista kulujen kasvuvauhdin hidastumisen ansiosta. Lisäksi Taalerin kasvupanostukset alkavat näkyä myös ylärivillä, Inderes arvioi.

Inderesin päivitettyjen tulosennusteidemme valossa Taalerin osake on lisäksi edelleen varsin houkuttelevasti hinnoiteltu.

”Kuluvan vuoden P/E-kerroin on noin 12x ja ensi vuoden osalta noin 13x. Vastaavat velattoman taseen huomioivat EV/EBITDA-kertoimet ovat 9x ja 10x. Kertoimet eivät mielestämme täysimääräisesti heijastele yhtiön pidemmän aikavälin tulospotentiaalia (Garantian sijoitussalkku, pääomarahastot ja Varainhoidon ylisuuri kulumassa) tai yritysjärjestelyoptiota”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Myös tase on Taalerin vahvuus. Yhtiön tase tulee nimittäin Finsilva-osakkeiden myynnin jälkeen olemaan jälleen velaton ja Taalerilla on merkittävää liikkumavaraa yritysjärjestelymarkkinoilla, Inderes uskoo.

”Uskomme yhtiön etsivän aktiivisesti kohteita pääomalleen, mitä pidämme positiivisena optiona johtuen yhtiön erinomaisesta track-recordista yritysjärjestelyissä.”

Inderes nosti Taalerin tavoitehinnan 11,0 euroon aiemmasta 10,0 eurosta kohonneiden tulosennusteiden myötä. Samalla analyysitalo nostaa osakkeen suosituksen Osta-tasolle aiemmasta Lisää-tasosta.

Taaleri-osakekurssi-042016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös