Sijoitusideat

Nordeata ostosuositus ruotsalaiselle autokauppaketjulle

Nordea Markets kertoo aloittaneensa ruotsalaisen autokauppaketju Bilian osakkeen seurannan.

Nordea Markets kertoo aloittaneensa ruotsalaisen autokauppaketju Bilian osakkeen seurannan.

Bilia on Pohjoismaiden suurin henkilöautojen jälleenmyyjä ja suurin Volvo- ja BMW-kauppias, Nordea kertoo markkinakommenteissaan. Yhtiö toimii Ruotsissa ja Norjassa sekä tuoreiden yritysostojen myötä myös Saksassa ja Luxemburgissa. Suomesta löytyvä Bilia ei kuulu konserniin.

Bilian myymät automerkit ovat Volvon ja BMW:n ohella Renault, Hyundai, Mini, Dacia ja Toyota. Valikoimissa on myös käytettyjä autoja. Lisäksi Bilia tarjoaa laajan valikoiman huoltopalveluita, myy polttoaineita sekä omistaa käytettyjen autojen nettisivuston netbil.se.

Nordean mukaan Ruotsin osuus liiketoiminnasta on merkittävä, sillä sen osuus liikevaihdosta on yli 70 prosenttia. Bilian liikevaihdosta 74 prosenttia kertyi viime vuonna automyynnistä, mutta liikevoitosta yli 60 prosenttia tuli huoltotoiminnasta, joka on selvästi kannattavampaa.

Pankin mukaan autokauppaketju onkin panostamassa yhä enemmän huoltoliiketoimintaan. ”Uusien autojen myynnin osalta Bilian kasvuodotuksia tukee uudistuva Volvo-mallisto, sillä noin puolet viime vuoden toimituksista oli Volvoja. Menestyneen XC90-mallin jälkeen kasvuodotuksia on ladattu etenkin piakkoin myyntiin tulevalle Volvo V90 ja S90-parivaljakolle”, Nordea toteaa,

Bilian vahva tase mahdollistaa myös uusien yritysostojen tekemisen edelleen varsin hajautuneilla autokauppamarkkinoilla.

Arvostukseltaan Bilian osake on Nordean mukaan hieman ruotsalaista vähittäiskauppasektoria edullisempi vuoden 2016 EV/EBIT-kertoimen ollessa 11,4 Nordean tulosennusteilla. ”Bilialta odotetaan myös tasaisesti kasvavaa osinkoa. Nykyennusteilla vuoden 2016 osinkotuotto olisi 4,2 %”.

Nordean suositus osakkeelle on Osta tavoitehinnalla 230 kruunua.

bilia-osakekurssi-062016

Kommentoi
Ylös
>