Osakeanalyysit

Teleste on kasvuosake alhaisella arvostuksella

Analyysitalo Inderes aloitti Telesten seurannan. Yhtiöllä on vahva markkina-asema ja terveet kasvunäkymät.

Teleste on suomalainen vuonna 1954 perustettu video- ja laajakaistateknologiaan erikoistunut teknologiakonserni. Yhtiöllä on erittäin vahva markkina-asema Euroopan kaapeliverkkomarkkinoilla

Telesten kasvunäkymät ovat hyvät. ”Arvioimme operaattoreiden DOCSIS 3.1 investointien tukevan Telesten kasvua lähivuosina ja pidämme todennäköisenä, että yhtiö laajentaa laajakaistaliiketoimintansa Yhdysvaltoihin lähivuosina”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Videovalvonnassa Telestellä on Inderesin mukaan erittäin hyvät referenssikohteet ja markkinoiden kasvua tukevat megatrendit kuten kaupungistuminen ja turvallisuuden tarve. Informaatioratkaisuissa, analyysitalo toteaa.

Telestellä on erittäin vahva kaapeliverkkolaitteiden tuoteportfolio, vahva markkina-asema Euroopassa sekä vahva tase, Inderes summaa.

Suurimpina haasteina ovat kireän kilpailuympäristön, hintaeroosion sekä suurempien kilpailijoiden mahdollinen tulo alalle. ”Telestelle tärkeät kaapelioperaattorit ovat viime vuosina konsolidoineet toimialaa, minkä takia asiakkaista on tullut suurempia ja niiden ostovoima on näin vahvistunut ja voi jatkaa vahvistumistaan. Tämä yhdessä markkinan hintaeroosion kanssa luo haasteita toimintaympäristöön”, Inderes toteaa.

Telesten osakkeen arvostustaso on alhainen.

”Pidämme Telesten arvostusta sekä absoluuttisesti että suhteellisesti matalana ja näemme arvostuskertoimissa nousuvaraa. P/E-kertoimet vuosille 2016-2017 ovat ennusteemme mukaan noin 12x ja 11x, ja vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat 8x ja 7x. Osinkotuotto tulee ennusteemme mukaan olemaan kohtalaisella 3,2-3,6 %:n tasolla”, analyysitalo toteaa.

Jokerina Telestessä on mahdollinen yrityskauppa. Inderesin mukaan Telesten laajakaistaliiketoiminnot on mahdollinen yritysostokohde, sillä toimialalla on nähty paljon konsolidaatiota.

Inderesin suositus Telesten osakkeelle on Lisää ja tavoitehinta osakkeelle on 9,3 euroa.

Teleste-osakekurssi-062016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös