Rahastotietoa

Rahastosijoittajat innostuivat yrityslainoista – tässä syy

Rahastosijoituksia on kertynyt viime kuukausina erityisesti hyvälaatuisiin yrityslainoihin.

Finanssialan Keskusliiton mukaan toukokuussa eniten uusia sijoituksia tehtiin lyhyen koron rahastoihin, joihin tuli uutta pääomaa nettomääräisesti 281 miljoonaa euroa. Pitkän koron rahastoihin sijoitettiin puolestaan 273 miljoonaa euroa ja yhdistelmärahastoihin 51 miljoonaa euroa.

Lunastuksia tehtiin osakerahastoista, joista nostettiin nettomääräisesti 146 miljoonaa euroa. Myös vaihtoehtoisista rahastoista nostettiin 21 miljoonaa euroa.

Nettomerkinnät kasvussa

Toukokuun nettomerkinnät olivat FK:n mukaan suurimmat tänä vuonna. Myös arvonmuutokset jatkoivat nousuaan.

Keskeisimpiä riskejä taloudessa ovat edelleen Kiinan talouskasvun hidastuminen sekä Yhdysvaltojen noususyklin taittuminen ja yksityisen kulutuksen väheneminen. Lisäksi tulevat Euroopan poliittiset haasteet ja yritysten tulosodotukset. Kesäkuussa lisämaustetta markkinoille tuo Iso-Britannian äänestys EU-erosta.

FK:n mukaan tällä hetkellä Brexit näyttää epätodennäköiseltä ja Yhdysvaltojen talouden taittuminen on ennakoitua ja asteittaista. Lisäksi öljyn hinta on noussut pohjistaan ja EKP jatkaa erittäin elvyttävällä linjalla. Myös osa kehittyvistä markkinoista on vakaammalla pohjalla.

Kurssilasku säikäytti rahastosijoittajat

Alkuvuoden kurssilasku osakemarkkinoilla näyttää pelästyttäneen osan rahastosijoittajista. FK:n mukaan toukokuu oli kolmas peräkkäinen kuukausi, jolloin osakerahastoista vedettiin enemmän sijoituksia kuin niihin kertyi, arvonmuutos oli positiivinen.

Osasyynä tähän voi olla markkinaheilunta, kun sijoittajat etsivät riskittömämpää tuottoa ja matalampaa volatiliteettia, FK arvioi.

Samanaikaisesti kuitenkin pitkän koron rahastoihin karttui kiitettävästi uutta pääomaa, ja etenkin yrityslainoihin kertyi uusia sijoituksia.

FK:n mukaan euroalueella korkotaso pysynee matalana vielä pitkään, joten mahdollisuutta parempaan tuottoon etsitään yrityslainoista. Myös yritysten marginaalien kehitys sekä EKP:n osto-ohjelman laajeneminen yrityslainoihin ovat houkutelleet sijoittajia näihin pitkän koron rahastoihin.

”Sijoituksia on viime kuukausina kertynyt etenkin hyvälaatuisiin yrityslainoihin. Turbulentissa markkinatilanteessa rahastosijoittajia on kiinnostanut yrityslainamarkkinoiden tarjoama riskiin suhteutettu tuotto”, arvioi Finanssialan Keskusliiton analyytikko Valtteri Vuorio.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös