Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Nyt on aika keventää osakesalkkua

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management laskee osakenäkemyksen ylipainosta neutraaliin ”epävakaassa” tilanteessa.

“Talouskasvu hidastuu kaikkialla maailmassa, kun Euroopassa kiehuu politiikan rintamalla ja Yhdysvalloissa ja Kiinassa rahapolitiikan suunta näyttää yhä epävarmemmalta”, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

”Olemme tässä epävakaassa tilanteessa laskeneet osakenäkemystämme ylipainosta neutraaliin. Epävarmoina aikoina hyvin pärjäävän kullan olemme nostaneet neutraalista ylipainoon. Joukkolainoissa suosittelemme edelleen alipainoa. Olemme ylipäätäänvähentäneet sijoituksiamme korkeariskisiin omaisuusluokkiin.”

Suurimpia riskejä sijoittajille ovat korkojen mahdollinen nousu USA:ssa kesällä, talouskasvun hyytyminen Kiinassa ja Iso-Britannian EU-jäsenyyttä koskeva kansanäänestys.

Alueellisten osakepainojen lisäksi Pictet on hienosäätänyt kehittyvien markkinoiden sijoituksiaan, koska Kiinan markkinoiden elpyminen saattaa jäädä väliaikaiseksi. On sitä paitsi erityisen huolestuttavaa, että talouden taantuessa viranomaiset näyttävät sulkevan aiemmin tänä vuonna avaamiaan rahahanoja.

”Kehittyneistä maista Eurooppa ja Japani ovat edelleen suosikkimme osakemarkkinoilla. Alueiden löysän rahapolitiikan pitäisi vauhdittaa talouskasvua ja kasvattaa yritysten tuloksia”, Paolini toteaa.

”Kallistumme edelleen syklisten toimialojen puoleen, ja painotamme materiaaleja ja kestokulutushyödykkeitä. Sen sijaan päivittäistavaraosakkeet ovat kalliita. Hyödykkeetkään eivät nyt houkuttele.”

Kehittyneiden maiden joukkolainamarkkinat ovat jo huomioineet hinnoittelussaan USA:n mahdollisen koronnoston USA:ssa kesällä. Tuoreiden palkkatietojen perusteella nousun odotukset ovat pienentyneet merkittävästi.

On vähintäänkin 20 prosentin todennäköisyydellä mahdollista, että USA:n korkoa nostetaan heinäkuussa. Maan työmarkkinatilastot olivat pettymys, joten koronnosto ei vaikuta todennäköiseltä kesäkuussa, juuri Iso-Britannian EU-äänestyksen alla. Talouslukujen valossa rahapolitiikan tiukentaminen aivan lyhyellä tähtäimellä ei ole kovin todennäköistä.

Yrityslainamarkkinoilla tekniset ja kausiluontoiset tekijät alkavat vaikuttaa Yhdysvaltain investointiluokan lainojen hyväksi.

”Investointiluokan lainat menestyvät yleensä korkeariskisempiä omaisuusluokkia paremmin kesäisin, ja tämä pitänee paikkansa myös tänä vuonna. Nostamme siksi USA:n investointiluokan joukkolainat neutraaliin ja vähennämme sijoituksiamme high yield -lainoissa, joista kotiutamme voittoja erityisesti volatiileilla energiamarkkinoilla.”

Kehittyvien markkinoiden dollarimääräiset joukkolainat vaikuttavat myös houkuttelevilta. Sen sijaan mitä tulee kehittyvien markkinoiden paikallisessa valuutassa noteerattuihin lainoihin, Pictet pitää positionsa neutraalina. Kehittyvien markkinoiden valuutat saattavat vielä heilahdella ennen Yhdysvaltain seuraavia kahta korkokokousta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös