Yritysuutiset

Ahlstrom antoi positiivisen tulosvaroituksen

Ahlstrom nostaa arviotaan vuoden 2016 oikaistusta liikevoittomarginaalista johtuen operatiivisen toiminnan jatkuneesta parantumisesta sekä alhaisemmista muuttuvista kuluista.

Ahlstrom nostaa arviotaan vuoden 2016 oikaistusta liikevoittomarginaalista johtuen operatiivisen toiminnan jatkuneesta parantumisesta sekä alhaisemmista muuttuvista kuluista.

Näkymien vaihteluväliä liikevaihdon osalta on kavennettu. Ahlstrom odottaa nyt liikevaihdon olevan 1 060-1 100 miljoonaa euroa vuonna 2016. Oikaistun liikevoiton yhtiö arvioi olevan 6,5-7,5 prosenttia liikevaihdosta.

Oikaistu liikevoitto ei sisällä uudelleenjärjestelykustannuksia, arvonalentumisia eikä myyntivoittoja tai myyntitappioita.

Aiemmin yhtiö odotti liikevaihdon olevan 1 040-1 140 miljoonaa euroa vuonna 2016. Oikaistun liikevoiton Ahlstrom odotti olevan 5,4-6,4 prosenttia liikevaihdosta.

Yhtiön kuluvan vuoden toinen kvartaali oli erittäin vahva vuosineljännes, jolloin vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 2,8 prosenttia ja yhtiö kaikkien aikojen parhaan kannattavuuden yhtiön nykyrakenteella.

”Tämä johtui alhaisemmista muuttuvista kustannuksista, mutta myös huomattavasti paremmasta operatiivisesta tehokkuudesta ja kilpailukykyisemmästä kulurakenteesta. Tämän lisäksi vuosineljänneksen rahavirta oli erityisen hyvä parantuneen kannattavuuden ja aktiivisen käyttöpääoman hallinnan myötä”, toimitusjohtaja Toimitusjohtaja Marco Levi totesi osavuosikatsauksessa.

Ahlstrom tuottaa innovatiivisia kuitupohjaisia materiaaleja.

Kommentoi
Ylös
>