Osakeanalyysit

Amer Sports yllätti positiivisesti

Nordean suositus urheiluvälinevalmistajan osakkeelle on Osta.

Urheiluvälinevalmistaja kiipesi eilen Helsingin pörssin nousukärkeen nostettujen kasvutavoitteidensa vauhdittamana.

Amer Sports nosti yllättäen pitkän aikavälin liikevaihdon kasvutavoitettaan eilen alkavan pääomamarkkinapäivän alla. Yhtiö odottaa nyt 3,5 miljardin euron liikevaihtoa orgaanisesti vuonna 2020, kun aiemmin 3,5 miljardin tavoitteessa oli mukana arviolta 200 miljoonan euron osuus yritysostoista.

Yhtiön liikevaihdon kasvu olisi siten vuosina 2015-2020 peräti 6,5 prosenti luokkaa jo ilman yritysostoja, kun aiempi arvio olisi tarkoittanut reilun viiden prosentin orgaanista vuosikasvua.

“Markkinoilla lähivuosien kasvuestimaatit olivat jo valmiiksi 6 %:n päällä, mutta joka tapauksessa eilinen viesti oli myönteinen yllätys ja johtaa tulosennusteiden nousuun”, arvioi Nordea markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan positiivisen tulosvaroituksen kurssireaktiota voi näin ollen pitää perusteltuna.

Amer kertoi myös tehostamisohjelmasta, jonka tavoitteena on vapauttaa operatiivisia kustannuksia noin 20 miljoonalla eurolla ja kohdistaa ne ”strategisiin nopean kasvun painopistealueisiin”.

Nordea Marketsin suositus Amer Sportsin osakkeelle on Osta tavoitehinnalla 30 euroa. Osake on myös kotimaisen mallisalkun kuluttajaosakesuosikki viiden prosentin salkkupainolla.

Yhtiön p/e-kerroin on jo tosin korkeahko. Thomson Reutersin mukaan konsensusennuste tämän vuoden osakekohtaiselle tulokselle on 1,3 euroa, jolloin yhtiön p/e-kerroin on päälle 21.

Amer Sports on selkeästi analyytikoiden suosikkik, sillä 12 yhtiötä seuraavasta analyytikosta peräti viisi antaa Osta-suosituksen ja toiset viisi antaa Lisää-suosituksen.

.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös