Valuuttakurssit

Handelsbanken uskoo euron heikentyvän

euro-dollari-valuuttakurssi-092016
Italian pankkisektorin huolet tuovat paineita euron heikentymiselle.

Handelsbankenin mukaan viimeisimmät työllisyysluvut USA:sta eivät yltäneet odotuksiin, ja vaikka odotuksista jäätiin vain vähän, ei tilasto anna tukea nopealle korkotason nousulle. ”Syyskuun koronnosto lienee nyt poissuljettu vaihtoehto, joten dollarikaan ei saa tästä uusia vahvistumispaineita. Joulukuun kiristys on kuitenkin jo mahdollinen”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Euron kurssi on heikentynyt suhteessa dollariin viime viikkoina ja liikkuu nyt kesän keskiarvolukemissa. Vaihtosuhteen muutokset ovat kuitenkin olleet viimeisen vuoden aikana pieniä verrattuna viime vuosiin.

Paineet euron heikentymiselle ovat kuitenkin vahvistumassa.

Handelsbankenin mukaan Italian pankkisektorin huolet ja tuleva kansanäänestys perustuslaista eivät ole nyt pinnalla olevia aiheita, mutta ne palaavat uudelleen esiin. ”Me pidämme näkemyksemme ja odotamme euron heikkenevän hitaasti suhteessa dollariin.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös