Oma talous

Sähkön kilpailutuksella helposti kustannussäästöjä

Asunnon koosta ja lämmitystavasta riippuen sähkön kilpailutuksella voi kotitalous säästää vuodessa sadoista euroista aina jopa tuhansiin euroihin saakka.

Mitä suurempi talous, niin sitä enemmän sähkön kilpailutuksella voit säästää, toteaa sähkön kilpailutuspalvelua tarjoava Sähkömittari.fi. Erityisesti sähkölämmitteisten asuntojen asumiskuluissa voi asunnon koosta riippuen säästää vuodesta sadoista euroista aina tuhansiin euroihin saakka.

Sähkömittari.fi kilpailutuspalvelun avulla jo 300 000 suomalaista on löytänyt edullisemman sopimuksen.

Sähkön hintaan vaikuttavat tekijät

Sähkön hintaan vaikuttaa monta tekijää. Kuluttaja voi valita käyttötarkoituksen mukaan, haluaako yleissähköä, yösähköä vai kausisähköä. Sähkömittari.fi:n mukaan yösähkö on tyypillisesti paras vaihtoehto sähkölämmitteisiin asuntoihin, jolloin lämmintä vettä voidaan varata edullisemmin yön aikana.

Kausisähkö sen sijaan sopii hyvin kesämökille. Muissa tapauksissa yleissähkö on usein paras valinta.

Sähkön hinnasta noin puolet koostuu sähköenergian hinnasta ja toinen puoli sähkön siirron hinnasta. Sähkön siirto tapahtuu aina paikallisen sähköyhtiösi verkon kautta, joten siihen hintaan ei pysty vaikuttamaan.

Miten sähkön kilpailutus vaikuttaa?

Sähkön kilpailuttamisella voidaan vaikuttaa sähköenergiasta maksettuun hintaan ja kuluttaja voi valita haluamansa sähköyhtiön riippumatta yrityksen toimialueesta.

”Sähkön hinnan kilpailutus on yksinkertaista, mutta ei välttämättä täysin suoraviivaista. Sähkön hinnan lisäksi kilpailutuksessa kannattaa ottaa huomioon sähkön tuottotapa ja sähkösopimuksen tyyppi”, Sähkömittari.fi toteaa.

Sähkösopimuksen tyypillä kuluttaja voi vaikuttaa siihen kuinka usein sähkön hinta päivitetään. ”Jatkuvasti voimassa olevalla sopimuksella tämä tarkastus tapahtuu yleensä kuukauden välein ja määräaikaisella sopimuksella vain kerran vuodessa tai kahdessa vuodessa. Halutessasi voit sitoa sähkösopimuksesi suoraan sähkön pörssihintaan, jolloin hinta päivittyy esimerkiksi päivittäin tai jopa tunneittain”, Sähkömittari.fi toteaa.

Halvin sähkö löytyy helposti kilpailuttamalla Sähkömittari.fi:ssä. Sivustolla on selkeät ohjeet kilpailutuksen toteutukseen.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää linkkejä SalkunRakentajan Affiliate-kumppanin sivuille.  SalkunRakentaja-sivusto voi saada kumppanilta mahdollisesti myyntikomissioita.

Kommentoi
Ylös
>