Valuuttakurssit

Sijoittaja, näin hyödynnät markkinoiden Brexit-pelot

euro-punta-vaihtokurssi-092016
Iso-Britannian punnan heikentyminen on pääomaliikkeiden ylilyönti, väittää varainhoitoyhtiö Front.

Front muutti sijoitusstrategioitaan elokuussa ainoastaan korkosijoitusten osalta.

”Yhdistelmäsalkkujen korkosijoituksiin lisättiin 23.8. puntamääräisiä Ison-Britannian valtionlainoja ja puntamääräisiä IG yrityslainoja, joista noin puolet on brittiyritystenliikkeeseen laskemia. Front Strategian osalta lisäys oli yhteensä 2% (1% + 1%) jaMaltillisen osalta 4% (2% + 2%) koko salkun arvosta”, Front toteaa markkinakatsauksessaan.

Iso-Britannian korkosijoitukset kiinnostavat Frontia alhaalle vajonneen punnan vaihtokurssin takia. ”Kyse oli enemmän kannanotosta punnan arvoon valuuttamarkkinoilla kuin siitä, että ko. sijoituksista olisi saanut selvästi paremman juoksevan korkotuoton verrattuna vastaaviin euroalueen lainoihin.”

Frontin näkemyksen mukaan punta oli siis ennen ja jälkeen Britannian EU-kansanäänestyksen heikentynyt aivan liian paljon suhteessa talouden perustekijöihin tai niihin riskeihin, mitä sisältyy tulevaan EU-eroon.

”Punnan heikentymisessä onkin ollut kyseessä lähinnä lyhytaikaisten pääomanliikkeiden aiheuttama ylilyönti, joka oli seurausta kansanäänestykseen liittyvistä peloista ja näihin pelkoihin reagoimisesta”, varainhoitoyhtiö toteaa.

”Kun tarkastellaan punnan arvoa pitkällä aikavälillä, on vaikea perustella, miksi sen pitäisi olla näin heikko suhteessa euroon ja varsinkin dollariin. Ennen strategian muutosta punta oli salkuissa likimain neutraalipainossa, nyt lievässä ylipainossa.”

Korkeatuottoinen on mutkaton sijoitus
Sijoittaminen on tehty helpoksi ja tuottavaksi, sillä Korkeatuottoinen tarjoaa vakaan 8 % tuoton!

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

>

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös