Kasvuosakkeet

Aspo etenee oikeaan suuntaan – Inderes nosti tavoitehintaa

Aspo osakekurssi pörssi osakemarkkinat
Inderes odottaa monialayhtiöltä vahvaa tuloskasvua sekä hyvää kokonaistuottoa sijoitukselle.

Inderes tarkisti Aspon tavoitehinnan 8,0 euroon aiemmasta 7,6 eurosta ja toistaa lisää-suosituksen.

Analyysitalo Inderes tapasi viime viikolla Aspon johtoa sijoittajatilaisuudessa ja yhtiö keskittyi tilaisuudessa avaamaan tytäryhtiönsä ESL Shippingin strategiaa ja uusien laivojen näkymiä.

ESL Shipping on Itämeren johtava kuivia irtolasteja kuljettava varustamo, jonka tarkoituksena on varmistaa teollisuuden ja energiantuotannon raaka-ainekuljetukset ympärivuotisesti vaikeissakin sääolosuhteissa. Yrityksen suurimmat asiakkaat ovat teräs-, energia- ja kaivosteollisuus. Yhtiö on käynnistänyt vuonna 2015 merkittävän investoinnin kahteen uuteen alukseen, jotka ovat maailman ensimmäiset LNG-käyttöiset Handysize-kuivarahtialukset.

invesdor-kasvuyritykset-banneri-nelio-092016

ESL Shipping arvioi liikevaihdon kasvavan ja liikevoiton nousevan 20 – 24 prosentin tasolle vuoteen 2020 mennessä. Liikevoitto vuonna 2015 oli noin 19 prosenttia. Kasvua yhtiö odottaa syntyvän uusien alusten lisäkapasiteetin, laajemman asiakaskunnan ja uusien liiketoiminta-alueiden tuomien mahdollisuuksien kautta. Kannattavuus paranee esimerkiksi uusien energiatehokkaiden alusten tukemana.

Inderesin mukaan tilaisuus vahvisti luottamusta ESL:n etenemisestä oikeaan suuntaan ja yhtiöllä on edellytykset parantaa kannattavuuttaan vaikeasta markkinasta huolimatta lähivuosina.

”Uusien laivojen osalta yhtiö avasi selvästi aiempaa enemmän niiden tulosvaikutusta ja olemme aiempaa luottavaisempia laivojen merkittävään positiiviseen tulosvaikutukseen”, analyysitalo toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Tulosennusteet ovat pysyneet kuitenkin muuttumattomina ja Inderes odottaa Aspolta vahvaa tuloskasvua lähivuosina. Tuloskasvua ajavat ESL:n uudet alukset sekä Telkon orgaaninen kasvu.

Aspon arvostus on Inderesin mukaan edullinen huomioiden uusien laivojen tuoma tulosparannus.

”Näemmekin osakkeessa nousuvaraa tuloskasvun myötä ja vahva yli 6 %:n osinkotuotto tukee osakkeen kokonaistuottoa. Haluamme nähdä kuitenkin lisää merkkejä tuloskasvusta Telkon ja Leipurin osalta ennen voimakkaamman näkemyksen ottamista.”

Koko Aspo-konsernin strategia säilyy ennallaan. Konsernin mukaan keskeiset tekijät ovat monialaisuus, toiminta idän kasvumarkkinoilla sekä kyky tehdä rakennejärjestelyjä.

Aspo pitää osingonjakopolitiikkansa ennallaan ja jakaa vuosittain osinkoa keskimäärin vähintään puolet tilikauden tuloksesta. Aspon hallitus on aikaisemmin kertonut esittävänsä kevään 2017 yhtiökokoukselle siirtymistä kaksi kertaa vuodessa tapahtuvaan osingonmaksuun.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös