Indikaattorit

Euroalue jatkaa elpymisen tiellä

Markit Economicsin julkaiseman marraskuun palvelualojen ja teollisuuden ostopäällikköindeksilukujen viesti on selvä – euroalue elpyy.

Ostopäällikköindeksien ennakot ylittivät odotukset, kun euroalueen teollisuuden indeksi vahvistui tasolle 53,7, odotuksen ollessa 53,3. Palvelualojen indeksi nousi puolestaan tasolle 54,1, kun odotus oli 52,9.

Palvelualojen indeksi nousi tasolle, jolla se on viimeksi ollut 11 kuukautta sitten. Teollisuuden indeksi nousi jo 34 kuukauden huippuunsa.

Analyysitalo Inderesin mukaan euroalueen ulkomaankauppa saa tukea dollaria vastaan heikentyneestä eurosta, ja heikon euron myötä myös inflaatio vauhdittunee tuontihintojen suhteellisen nousun myötä.

Positiivisia makrouutisia on odotettavissa myös jatkossa.

”Odotammekin Q4:n talouskasvun olevan selvästi Q3:sta vahvempaa. Saksa jatkaa hyvää vetoaan valuuttamuutosten lisättyä hintakilpailukykyä myös ulkomaankaupassa, mutta odotamme myös Suomen talouden elpymisen olevan Q4:llä Q3:sta nopeampaa. Negatiivisella puolella huolenaiheinamme on maailmankaupan kasvun hidastuminen ja euroalueen poliittiset riskit, jotka uhkaavat etenkin ensi vuoden suhdannenäkymää”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Kommentoi
Ylös
>