Markkinakommentit

Muutoksen tuulet puhaltavat – korkojen suunta ylöspäin

USA:n 10 vuoden velkakirjan korkokehitys.

USA:n 10 vuoden velkakirjan korkokehitys.

Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin joulukuun korkokokousta odotetaan markkinoilla suurella mielenkiinnolla.

Markkinat uskovat vahvasti keskuspankin kiristävään rahapolitiikkaan, sillä Fedin odotetaan nostavan ohjauskorkoaan joulukuussa yli 90 prosentin todennäköisyydellä.

Taalerin sijoitustoimintojen johtajan, Samu Langin mukaan sijoittajien odotukset ovat lähentyneet keskuspankin omaa korkeampaa arviota tulevien keskuspankkikorkojen suunnasta.

Myös euroalueella ylikevyt rahapolitiikka lähenee loppuaan.

”Työllisyystilanne on parantunut ja inflaatio-odotukset ovat olleet nousussa. Edelliset indikoivat hieman kireämpää rahapolitiikkaa jatkossa. Ohjauskorko ei nouse nopeasti, mutta EKP:n arvopaperihankinnat todennäköisesti päättyvät vuoden 2017 aikana”, lang toteaa Taalerin markkinakatsauksessa.

”Muut länsimaat seuraavat lopulta Yhdysvaltoja. Rahapolitiikka on menossa asteittain kireämpään suuntaan loivalla kulmakertoimella”, Lang ennustaa.

Pitkät markkinakorot ovat olleet voimakkaassa nousussa viimeisten viikkojen aikana. Syynä on ennen kaikkea USA:n tulevan presidentin, Donald Trumpin puheet veronalennuksista ja julkisista investoinneista.

Langin mukaan odotukset julkisten investointien noususta ovat nostaneet talouskasvuennusteita ja inflaatio-odotuksia Yhdysvalloissa. Inflaatio-odotusten nousu on puolestaan ruokkinut pitkien korkojen nousua Yhdysvalloissa.

”Ilmiö on ollut maailmanlaajuinen ja korot ovat olleet nousussa myös muissa länsimaissa. Uskomme, että joukkolainojen sekulaarinen (ei-syklinen) 30 vuotta jatkunut nousumarkkina on tullut päätökseen. Suunta on tästä eteenpäin ylöspäin, tosin loivalla kulmakertoimella”, Lang arvioi.

Myös volatiliteetti nousee aina markkinakäänteissä.

”Pitkissä koroissa voidaan nähdä ikäviä nousupiikkejä, jotka taittuvat kun ostajat palaavat väliaikaisesti markkinoille. Lyhytaikaisten piikkien ajoittaminen on korkomarkkinoilla mahdotonta, joten suosittelemme välttämään korkoriskiä ja keskittymään hyviin yksittäisiin sijoituskohteisiin joiden tuotto-riski -suhde vaikuttaa järkevältä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös