Sijoitusideat

Nordea liputtaa Nokian puolesta

Pankki nosti Nokian osakkeen suosituksen tasolle Osta.

Nokia järjesti pääomamarkkinapäivän viime viikolla ja tapahtuman mielenkiintoisinta antia sijoittajien kannalta olivat yhtiön päivitetyt ohjeistukset niin ensi vuodelle kuin pidemmälläkin tähtäimellä.

Suositukset saivat Nokian osakkeen laskuun, sillä päivitetyt ohjeistukset olivat analyytikoiden konsensusennusteita maltillisemmat.

Nordean ennusteet Nokian liikevaihdon kehityksestä ovat jo jonkin aikaa olleet markkinakonsensusta varovaisemmat.

Nordea näkee aiempaa realistisemmat analyytikoiden tulosennusteet myönteisessä valossa.

”Nokian ohjeistus niin ensi vuodelle kuin seuraaville vuosille ei näin ollen muuttanut ennusteitamme juurikaan. Mielestämme tilaisuuden parasta antia olikin Nokian vahva viesti siitä, että markkinaolosuhteet verkkoliiketoiminnassa ovat heikot, sillä nyt konsensusennusteiden voidaan viimein odottaa laskevan realistisemmille tasoille. Näin ollen analyytikoiden jatkuvat ennusteleikkaukset saataisiin loppumaan”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Kurssilasku on laskenut Nokian osakkeen arvostustasoa.

”Nokian osakkeen rajun laskun jälkeen näemmekin jo osakkeessa arvoa, ja nostimme suosituksemme tasolle osta tasolta pidä. Näemme edelleen Nokialla olevan edellytykset vajaan 0,40 euron osakekohtaiseen tulokseen hieman pidemmällä tähtäimellä, ja tällä osakkeen P/E-luvuksi saadaan pyöreästi 10. Arvostus alkaakin näin ollen olla jo houkutteleva, ja lisäksi noin 4,5 %:n osinkotuotto sekä omien osakkeiden osto-ohjelma tuovat mielestämme osakkeelle tukea.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös