Osakeanalyysit

Onko Wärtsilä nyt treidarin ostopaperi?

wartsila-osakekurssi-112016
Tekniseen analyysiin erikoistunut Investtech näkee nyt konepajayhtiössä ostosignaalin.

Konepajayhtiö Wärtsilä ei näytä mitään selvää trendiä. ”Osakkeen kurssi on myös noussut läpi suorakulmiokuvion vastustason 39.15. Tason läpäisy antaa ostosignaalin ja indikoi nousun jatkuvan 45.69 tasolle tai pidemmälle”, Investtech toteaa perjantain analyysiuutisissaan.

Investtechin mukaan osakkeen kurssi on rikkonut vastustason lyhyellä aikavälillä, mikä antaa ostosignaalin lyhyen ajan kaupankäyntivälille.

”Osake on marginaalisesti rikkoutunut ylös vastustason läpi n. 41.30 euron kohdalla. Pysyvä rikkoutuminen osoittaa edelleen tapahtuvaa nousua. RSI poikkeaa negatiivisesti kurssista, mikä indikoi vaaraa alaspäin tapahtuvasta reaktiosta.”

Investtech pitää wärtsilän osaketta kokonaisuutena teknisesti positiivisena keskipitkällä aikavälillä.

Teknisessä analyysissä pyritään saavuttamaan ylituottoa analysoimalla osakekurssien historiallisia hintoja. Tekninen analyysi nojaa oletukseen markkinoiden epätäydellisyydestä, jolloin osakemarkkinat eivät hinnoittele kursseja tehokkaasti, vaan erilaisilla psykologisilla tekijöillä on vaikutusta kursseihin.

Tekniseen analyysiin suhtautuvat epäillen eteenkin akateemiset sijoitustutkijat. Heidän mukaan markkinat toimivat niin tehokkaasti, ettei osakekurssien historiaa analysoimalla ole mahdollista päästä ylituottoihin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös